Vrienden blijven verongelukte drummer herdenken met tweede editie van ‘Hardt’

Het team achter 'Hardt'. We herkennen staand Jelles ouders Kathleen Braem en Marc Tommeleyn, Sebastiaan Hoet en Wesley Decru. Zittend Britt Deruwe, Melanie Soenen en Sarah Tommeleyn, Jelles zus. © Foto Kurt
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Vrienden van Jelle Tommeleyn, die twee jaar geleden overleed na een ongeval in Lichtervelde, organiseren een tweede editie van Hardt. “Vorig jaar evenaren wordt moeilijk, maar het enige dat telt is dat we Jelle blijven eren”, zegt Jelles vriendin Melanie.

Jelle Tommeleyn uit Sint-Henricus kwam in februari 2016 om het leven bij een ongeval langs de Brugsebaan in Lichtervelde. De 24- jarige drummer werd aangereden door een bestelwagen, de chauffeur pleegde vluchtmisdrijf.

Als “ultiem eerbetoon aan de fantastische en inspirerende persoon die Jelle was“, organiseerden zijn vrienden en familie vorig jaar de eerste editie van het muziek- en kunstevent Hardt. Daar breien ze nu een vervolg aan, want op zaterdag 27 oktober vindt in JC Tranzit in Kortrijk de tweede editie plaats. Vanaf 19 uur kan je er terecht voor optredens van Whorses, 30.000 Monkies, La Jungle en Wallace Vanborn.

Jelle Tommeleyn.
Jelle Tommeleyn.© Foto TV

“We waren echt overdonderd door het succes van de eerste editie”, vertelt Melanie Soenen (23) uit Bovekerke, de vriendin van Jelle en drijvende kracht achter Hardt. “Het deed voor iedereen die meewerkte aan Hardt heel veel deugd om zo veel steun te voelen. Omdat de eerste editie bijna uitverkocht was, konden we een mooie reserve opbouwen om een tweede editie te organiseren en de herinnering aan Jelle levendig te houden. Het succes van vorig jaar evenaren wordt sowieso moeilijk, maar dat is niet erg. Ons hoofddoel blijft Jelle eren. Als we eens een mindere editie hebben, zullen we daar niet van wakker liggen. Al zijn we ervan overtuigd dat we een heel sterke affiche hebben.”

Geen ex-bands

Vorig jaar stonden met The Heavy Crown en Comet Street nog twee groepen met ex-bandleden van Jelle op de affiche, maar dat is dit jaar niet het geval. “Maar dat betekent niet dat de geprogrammeerde bands geen link hebben met Jelle. Zo deelde Miava, de band waarin Jelle drummer was, in 2015 nog het podium met Wallace Vanborn. En Jelle was een grote fan van de gekheid van La Jungle. Hij zou het dan ook zeker goedgekeurd hebben dat ze dit jaar op Hardt spelen.”

Tickets kosten 7 euro in voorverkoop en 10 euro aan de deur. Info: www.hardt-jt.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier