Vrienden ambulanciers starten Auxilium First Aid

Johan Sabbe

Drie bevriende militaire ambulanciers zijn in Torhout met een eigen EHBO-opleidingscentrum van start gegaan: Auxilium First Aid. Ze geven workshops voor bedrijven, kinderdagverblijven en verenigingen, maar net zo goed aan individuele geïnteresseerden.

De drie collega’s werken als beroepsmilitair in de medische dienst van het leger in Lombardsijde. Jochen Decuyper (24) uit Torhout gaf de aanzet tot Auxilium en Bart Samaey (32) uit Oostende en Bennet Cordier (31) uit Klerken sprongen mee op de kar. Met hun opgerichte vennootschap hebben ze het nodige materieel aangekocht, waaronder oefenpoppen in de vorm van baby, kind en volwassene.

Beginnerscursus in zaal De Bosgalm

Als militaire ambulanciers hebben de drie jongemannen ervaring zat inzake EHBO. Ze kozen als naam voor hun opleidingscentrum niet toevallig voor Auxilium, want dat is het Latijnse woord voor hulp of bijstand . Een vlag die de lading dekt.

“We bieden een brede waaier van cursussen aan”, vertelt Jochen. “Het gaat om de basisopleiding én de bijscholing bedrijfshulpverlener, EHBO op maat, EHBO bij baby en kind, EHBO voor sportverenigingen, reanimatie plus AED en de levensreddende handelingen bij baby en kind, waarvoor we als lesgever erkend zijn door Kind & Gezin. We gaan bij bedrijven en kinderdagverblijven langs, maar organiseren ook zelf lessen, momenteel in zaal De Bosgalm op de wijk Don Bosco. Op zaterdag 13 februari van 14 tot 17 uur voorzien we daar EHBO voor beginners. Twee uur theorie en een uur praktijk voor het democratische bedrag van 30 euro per persoon. Dit zijn in het wereldje heel correcte prijzen.”

Auxilium mag wettelijke attesten uitreiken

Momenteel is het voor Auxilium moeilijker werken als gevolg van de coronaregels, maar dat schrikt het trio niet af. “We passen ons aan”, zeggen Bart en Bennet. “Ook als we bij ondernemingen langsgaan. We mogen met Auxilium trouwens wettelijke attesten uitreiken. We hopen uiteraard dat we in de regio voet aan de grond krijgen. Tegelijkertijd blijven we in het leger als beroepsambulancier aan de slag.”

Als er voldoende ruimte in de woning beschikbaar is, gaat Auxilium tevens bij mensen aan huis om EHBO te geven.

Info: Auxilium First Aid

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.