Vreugde na Arbeid serveert Gevaarlijk Snoepgoed

Achteraan v.l.n.r: Henri Schollier, Geert Bentein, Cédric Vanlerberghe, Bernard Vanlerberghe, Patrick Rozé (regisseur). Vooraan: Griet Demeyere, Cindy Vandecaveye, Janne Samyn en Karin Vandenabeele. © zenon bekaert beselare
Redactie KW

Na een jaar onderbreking staat de Beselaarse toneelkring opnieuw op de planken in het OC De Leege Platse. Vreugde na Arbeid brengt ‘Gevaarlijk Snoepgoed’ van Max Andrea in een regie van Patrick Rozé.

“We vonden het heel erg dat we vorig jaar niet konden spelen. Gelukkig hadden we nog geen onkosten gemaakt voor een nieuwe productie. Dit jaar keken we de kat uit de boom tot we begin oktober eindelijk groen licht kregen om onze voorstellingen eind november te laten doorgaan. We slaakten een diepe zucht want de spelhonger was groot. Twee jaar op rij niet kunnen spelen zou een kleine ramp geweest zijn, want dan loop je het risico dat mensen afhaken. Iedereen kijkt dus enthousiast uit naar onze voorstellingen van dit jaar”, zegt voorzitter Myriam Bouckaert.

Hard werken

De Beselaarse toneelkring is ontstaan vanuit het jongenstoneel van de KAJ dat op 2 maart 1947 het toneelstuk Ik eisch de doodstraf speelde. Twee jaar later werd voor het eerst gespeeld onder de naam Vreugde na Arbeid. “De gekozen naam is vandaag ook nog actueel”, verduidelijkt Myriam.

“Net als toen en ook nu nog is toneelspelen soms hard werken en repeteren, maar ondertussen en na het werk wordt er heel wat afgelachen. Er zijn in al die jaren al heel wat vriendschappen ontstaan in de toneelvereniging. In de beginjaren werden vooral volkse stukken gespeeld. Ook af en toe een drama of een klucht. De laatste decennia speelden we vooral komedies of blijspelen en sinds 2007 spelen we ook tragikomedies.” De jaar wordt Gevaarlijk Snoepgoed gebracht van Max Andrea in een regie van Patrick Rozé.

Nieuwe acteurs

De familie Latour komt ‘s nacht thuis van een gemaskerd bal. Pa Johan draagt ma Magda, die enigszins tipsy is, in zijn armen binnen en wil haar naar bed brengen. Opa komt even later aanzetten met een wildvreemde dame Stacey en ook dochterlief Ellie heeft haar vriendje Tom meegebracht. Iedereen loopt er verkleed bij. Maar zijn ze wel wie ze beweren te zijn? Dit leidt tot vreemde toestanden waar gangsters en zelfs de politie bij betrokken worden. Genoeg stof dus voor een avondje dolle pret!

Bernard Vanlerberghe kruipt in de huid van Johan, Karin Vandenabeele speelt de moeder Magda. Opa wordt vertolkt door Geert Bentein. De dochter wordt vertolkt door Janne Samyn en haar vriendje wordt gespeeld door Cédric Vanlerberghe. Cindy Vandecaveye speelt de rol van Stacey en Griet Demeyere kreeg de rol van Celestine. Ten slotte speelt Henri Schollier de rol van Jockey. Voor Cédric en Henri is het hun debuut bij Vreugde na Arbeid. (NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.