Vreugd in Deugd en Dieter Troubleyn met Abbaharmonia: “Musiceren op het ritme van een film is niet altijd een geschenk”

Een repetitiemoment onder leiding van dirigent Geert Defauw. (foto Luc)
Luc Bouckhuyt
Luc Bouckhuyt Medewerker KW

De koninklijke harmonie Vreugd in Deugd brengt op zaterdag 22 oktober om 20 uur, samen met Dieter Troubleyn en zijn zangeressen, een muzikaal totaalspektakel onder de noemer ‘ABBAharmonia’. Meteen dekt de titel de volledige lading.

“Het werd de allerhoogste tijd dat we met onze harmonie opnieuw een volwaardig muzikaal programma naar buiten brachten”, opent voorzitter van de harmonie Urbain Fraeye. “Corona heeft wonden geslagen, ook in onze muziekvereniging. Oudere leden hebben afgehaakt, sommigen blijven nu thuis omdat er na twee jaar inactiviteit een repetitieachterstand is gegroeid en we krijgen ook geen instroom meer van het jonge volkje uit de muziekacademie daar deze nu kiezen voor gitaar, viool of accordeon, instrumenten die in een harmonie niet aan hun trekken komen. Gelukkig zijn we begin dit jaar gestart met een jeugdharmonie die nu al 14 leden telt. Dit is onze hoop op de toekomst.”

“Bij de keuze van ons nieuw muzikaal programma dachten we ogenblikkelijk aan onze eerste samenwerking met Dieter Troubleyn, waarbij we met ‘Jonathan Livingston Seagull’ een muzikale ode brachten aan Neil Diamond. Dit was in 2017”, pikt secretaris Joost Pollet in. “Ondertussen vernamen we dat Dieter klaar was met een nieuwe productie, gebaseerd op een eigen geschreven verhaal waarbij de muziek van Abba aangewend werd. De film werd voor een groot deel in Spanje opgenomen.”

Muziek en beeld

“Het wordt dus een prachtige concertavond waarbij er niet alleen gemusiceerd en gezongen wordt. Op het achterdoek van het podium wordt er bovendien een simultaan lopende film vertoond. Dieter Troubleyn laat zich versterken door de zangeressen Celine Van De Voorde en Noa Neal en de pianist Dirk Baert. We brengen gezamenlijk 22 ABBA-hits, van Mama Mia tot Voulez-vous, van Dancing Queen tot Thank you for the music. Er komen eveneens producties van Bjorn en Benny aan bod, ik denk hierbij aan One Night in Bangkok en One more time.”

“Het geheel vergt een perfecte synchronisatie tussen beeld en muziek, een voortdurende concentratie van zowel onze dirigent Geert Defauw als de uitvoerders. Geloof me, musiceren op het ritme van een film is niet altijd een geschenk.”

“Op het einde van het concert betrekken we ook het publiek in het spektakel met een collectieve samenzang in karaokestijl.”

Klaaskoekenverkoop

ABBAharmonia wordt gebracht op zaterdag 22 oktober om 20 uur in OC Vondel. Deuren open vanaf 19.30 uur. Kaarten in voorverkoop kosten 15 euro, aan de deur 20 euro. Kinderen jonger dan 12 jaar betalen 10 euro. Kaarten zijn te verkrijgen bij alle leden van de harmonie of via 051 48 51 26 of via mail naar kaarten@vreugdindeugdmeulebeke.be.

Het winterconcert van Vreugd in Deugd heeft plaats op 4 februari 2023 in OC Vondel en staat in het teken van cowboys en indianen. Straks komen de muzikanten bij jou langs om hun lekkere klaaskoeken te verkopen. Drie klaaskoeken kosten 6 euro, 5 klaaskoeken kosten 9 euro en voor 9 klaaskoeken betaal je 15 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier