Vreemde 15 augustus zonder jaarmarkt in Dadizele

De voorzitter van Dadizele Onderneemt samen met enkele handelaars. (foto JS) © Jan Stragier
Redactie KW

Geen jaarmarkt dit jaar in Dadizele. De hoogdag op 15 augustus werd door het coronavirus afgelast. Toch liepen de terrassen in het centrum van de gemeente zaterdag nog redelijk goed vol. “Dit doet toch heel veel pijn aan het hart”, aldus Rik Knockaert van Dadizele Onderneemt.

De weergoden waren Dadizele Onderneemt zaterdag goed gezind, maar het coronavirus gooide roet in het eten. De jaarlijkse hoogmis van Dadizele, de jaarmarkt op 15 augustus en alle festiviteiten er rond, kon door de coronacrisis niet doorgaan. Niet op de koppen lopen dus in Dadizele, alhoewel er zaterdag toch nog wat mensen in de gemeente kwamen genieten op een terrasje. Rik Knockaert, voorzitter van Dadizele Onderneemt dat instaat voor de organisatie van de jaarmarkt, keek geëmotioneerd toe.

“We keken er zo naar uit om er iets moois van te maken, zelfs na de eerste coronagolf”

“Het had een fantastische dag kunnen worden. Het is fantastisch weer en met Dadizele Onderneemt keken we er enorm naar uit om er ook dit jaar iets heel moois van te maken”, aldus Rik. Zelf na de eerste coronagolf had Dadizele Onderneemt nog plannen op tafel om op 15 augustus toch iets op poten te zetten. “Dat uiteindelijk alles afgelast is, kan ik zeker begrijpen. Gezondheid gaat boven alles.”

serieuze opsteker

De horeca-uitbaters kijken ondanks de afgelasting van de jaarmarkt nog enigszins positief terug op het voorbije weekend. “Het is natuurlijk niet zoals het andere jaren bij een jaarmarkt is, maar bijvoorbeeld zaterdagmiddag hebben we toch heel veel volk over de vloer gekregen. 15 augustus is toch niet helemaal in het water gevallen”, aldus Nessim Ben Driss, schepen in de gemeente, bestuurslid van Dadizele Onderneemt en uitbater van restaurant Marhaba in het centrum van Dadizele. Ook Nessim hoopt dat er volgend jaar terug een normale editie van de jaarmarkt kan plaatsvinden. “15 augustus is iets waar iedereen in Dadizele en omgeving toch wel naar uitkijkt. Het evenement lokt ieder jaar duizenden bezoekers naar Dadizele en is een serieuze opsteker voor bijvoorbeeld de plaatselijke horeca.” (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.