Vrachtwagen ontwijkt fietser en belandt in berm

Redactie KW

De landelijke Viereikenstraat in Torhout, vlak bij de grens met Lichtervelde, was woensdag urenlang versperd. Een vrachtwagen volgeladen met aarde kantelde en verloor zijn lading.

Het ongeval gebeurde rond 9.30 uur. Een vrachtwagen van wegenbouw Ivan Vuylsteke kwam vanuit de richting van de Kasteelstraat en reed richting Bollestraat. Opeens moest de 36-jarige trucker een manoeuvre maken en kantelde de vrachtwagen in de zachte berm. Hij kwam tegen een personenwagen op een oprit en tegen een omheinig van een paardenweide terecht. Door het kantelen scheurde de mazouttank open en liep er een 300 liter mazout in de gracht.

“Onze chauffeur moest uitwijken voor een fietser en werd verrast door het feit dat de zachte berm nog steeds drassig is”, zegt een leidinggevende van het bedrijf. “De vrachtwagen schoof weg en kantelde snel. Gelukkig droeg de chauffeur zijn gordel, hij liep geen verwondingen op. De vrachtwagen zat vol aarde en die kantelde in de zachte berm en de weide naast de straat. We lieten een kraan ter plaatse komen om al de aarde weg te scheppen.”

Ook de brandweer kwam ter plaatse maar kon weinig doen. Ze zorgden voor de nodige signalisatie in de Viereikenstraat. Verschillende bestuurders reden toch door en hadden wat moeite om te draaien in de smalle straat. De politie van Kouter kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen.

Voortuin

De chauffeur kwam er zonder kleerscheuren van af maar was wel wat onder de indruk van het ongeval. Het voorste deel van de vrachtwagen kwam deels terecht op wat beplanting van een voortuin van een woning. Dat raakte deels vernield.

Door het ongeval was de Viereikenstraat urenlang afgesloten voor alle verkeer. Depannagedienst en kraanverhuurbedrijf MCT uit Ruiselede kwam ter plaatse met twee zware takelwagens om de gekantelde vrachtwagen te takelen. Die klus nam een hele tijd in beslag. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.