Vossenhof in Yvegem is ideale uitvalsbasis voor groepsvakantie

Het Vossenhof vanuit de lucht. © GV
Redactie KW

Marianne Demeulemeester en Jozef Dermaut heten iedereen welkom in hun omgebouwde hoevewoning ‘Vossenhof’ in de Vossestraat. De ruime vakantiewoning biedt plaats aan achttien personen, is gelegen in een doodlopend straatje en omgeven door weiden en velden.

“Het is de ideale uitvalsbasis aan de voet van de Vlaamse Ardennen om rustig te genieten en de groene omgeving al wandelend, fietsend of te paard te ontdekken”, zegt bezieler en paardenliefhebber Jozef Dermaut (66). “Samen met mijn vrouw Marianne Demeulemeester werd de hoeve tien jaar geleden aangekocht met het oog op meer ruimte voor al onze hoevedieren. Nadat eerst de oudste zoon er vier jaar woonde en vervolgens de jongste zes jaar, stonden we voor de keuze om de woning te verkopen of er iets mee te doen. Het werd een renovatie van de hoeve tot vakantiewoning, waarbij we twee extra badkamers en een grote slaapkamer voorzien hebben. Zelf wonen we op een boogscheut van de vakantiewoning. Ik kan de dieren op het hof zelfs zien lopen vanuit mijn bureaukamer.”

Troeven

De vakantiewoning heeft heel wat te bieden. Ze is heel ruim, met drie badkamers, vijf slaapkamers en het domein is helemaal afsluitbaar, waardoor het ook interessant is voor gezinnen met jonge kinderen. “In de hoogstamboomgaard, omgeven door weiden met rondlopende paarden en schapen, is het gezellig vertoeven aan de grote vuurschaal en vanop het avondterras kan je de zonsondergang aanschouwen. Als ze zich laat zien tenminste”, lacht de bio-ingenieur die 38 jaar bij het voormalige Clovis Matton werkte dat in 2009 door Limagrain werd opgekocht.

Jozef en Marianne kochten de hoeve tien jaar geleden.
Jozef en Marianne kochten de hoeve tien jaar geleden. © GV

Gezond en actief

“We zijn twee gezonde, jonggepensioneerden die heel actief in het leven staan. Marianne, die les gaf als licentiate lichamelijke opvoeding in de hoogste graad van het middelbaar in Anzegem, sport nog dagelijks en trekt er graag op uit met de fiets. Ze houdt van uitdagingen. Deze week fietste ze met een vriendin de gordel rond Brussel en enige tijd terug begon ze met vriendin Lieve de route rond Vlaanderen waarvan ze 300 kilometer fietsten. De overige 600 kilometer staan binnenkort op het programma, deels met een van onze twee dochters Marieke en deels met zus Jes. Ik ben ook uitgenodigd door mijn echtgenote, maar de dieren houden me op de hoeve.

Ik kan de dieren zelfs zien lopen vanuit mijn bureaukamer

Initiatieven

Op de website van het Vossenhof heeft Marianne alle fietsroutes en andere initiatieven in de streek opgenomen voor onze gasten. We werken ook samen met collega’s uit Groot-Anzegem en sturen eventueel gasten naar elkaar door. Zo verwachten we bijvoorbeeld volgende lente een Engelse beroepsdameswielerploeg die de Ronde van Vlaanderen zal rijden.” Ook het gebruik van de paardenstallingen op het domein behoort tot de opties. “Er is plaats voor tien paarden, dus wie wil kan met zijn eigen paard erop uit trekken”, aldus gastheer Jozef.

Alle info is te vinden via www.vossenhof.be.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier