Vosog Ruddervoorde steunt MUG Heli met boerenhamfeest

© GST
Redactie KW

Voor het derde jaar op rij organiseert de Vereniging van Oud Scouts en Oud Gidsen uit Ruddervoorde een Vlaams Feest met boerenham dat doorgaat in de polyvalente zaal op het domein Ridefort. Het is reeds de 26ste editie en ook dit jaar schenkt Vosog een deel van de opbrengsten aan een goed doel.

“We proberen altijd iets te steunen dat dicht bij de plaatselijke gemeenschap aanleunt, een goed doel waar de mensen van hier er iets aan hebben. Daarom hebben we net zoals de voorbije jaren gekozen voor het Medisch Urgentie team of beter bekend als de MUG Heli van het AZ Sint-Jan van Brugge“, weet Eddy Van Eenoog te vertellen.

“Het zijn geen enorme bedragen maar we konden toch twee jaar geleden 500 euro schenken en vorig jaar konden we bij ons bezoek aan de heli-haven in het AZ Sint-Jan een cheque afgeven van 750 euro. Dit kwam zowat overeen met 5 euro per ingeschreven persoon op ons Vlaams feest met boerenham. Vanuit het MUG team kregen we toch een mooie bedanking voor onze bescheiden bijdrage.”

Het bestuur hoopt dit jaar een gelijkaardig bedrag te kunnen overmaken en zo samen met een groot aantal andere verenigingen de MUG Heli in de lucht te houden. De aanwezige burgemeester Jan de Keyzer benadrukte dat ondanks de gemeente het laatste jaar de bijdrage aan de mug heli verdubbelde naar een jaarlijkse toelage van 8150 euro er veel geld nodig is en initiatieven als deze zeker meehelpen om de mug Heli operatief te houden.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier