VOS Groot-Kortemark viert 100ste verjaardag

© Foto Coghe
Trui Lievens
Trui Lievens Medewerker KW

De leden van VOS Groot-Kortemark kregen een receptie aangeboden door het gemeentebestuur. Dit gebeurde naar aanleiding van de 100ste verjaardag.

Op de plechtigheid was Co English, kleindochter van Joe English, aanwezig. VOS werd in 1919 opgericht door Vlaamsgezinde IJzerfrontsoldaten met als doel de oud-strijdersbelangen te behartigen en de Vlaamse zaak en het antimilitarisme te verdedigen. Sinds de jaren 70 profileert VOS zich meer als een Vredesvereniging.

Lichtfront

“Zowel Handzame, Kortemark als Zarren-Werken hebben een eigen VOS-afdeling. Gezamenlijke activiteiten organiseren we onder de noemer VOS Groot-Kortemark, maar elk heeft zijn eigen bestuur en vlag”, legt Renée Declerck, ondervoorzitster in het provinciale bestuur, en VOS Gouw West-Vlaanderen uit. “Terugkerende activiteit is natuurlijk de jaarlijkse herdenking op 11 november, maar we engageren ons ook voor andere vredesprojecten. Zo namen we actief deel aan Lichtfront, Waterfront en Kraterfront, CWRM (beeldjes Palingbeek), de Vredestroubadour in Kortemarkse scholen en Mayors for Peace.” (LTK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.