Vort’n Vis organiseert takeaway soepverkoop om kas te spijzen

De vrijwilligers van jeugdhuis Vort’n Vis moeten nu al meer dan een maand de deuren van hun café dichthouden omwille van de coronamaatregelen. Om de financiële kater zo klein mogelijk te houden, maken ze ieder weekend soep om af te halen of te leveren. Er is ook de mogelijkheid om soep te kopen voor de voedselbedeling en zo het goede doel te steunen.


De ‘Vort’n Vis Soepgroep’ bestaat uit Matteo Deplacie, Kimberly Deremaux, Pieter-Jan De Craecker, Sébastien Bourgeois, Stijn Vanbrabant, Sarah Bisschop, Samuel Liefhooge en Liedewij Callens. “Omdat ons café moest sluiten door corona waren we aan het brainstomen wat we konden doen om toch wat inkomsten te hebben”, vertelt Liedewij. “Het oorspronkelijke plan was om op de wekelijkse zaterdagmarkt soep aan de man te brengen maar gezien de huidige coronamaatregelen mocht dat ook niet. Daarom besloten we dat de mensen hun soep kunnen bestellen en afhalen hier bij de Vort’n Vis. We doen ook leveringen met de bakfiets.”

Voedselbedeling

“De groenten krijgen we onder meer andere van sponsors en landbouwers”, vervolgt Liedewij. “Op zaterdag maken we de soep en op zondag kunnen de mensen het komen ophalen. Sinds deze week hebben we ook een samenwerking met voedselbedeling vzw Op ’t Spoor. Mensen kunnen soep bestellen en betalen bij ons en die soep wordt dan gedoneerd aan Op ’t Spoor. Op deze manier proberen we ook ons steentje bij te dragen om te mensen te helpen die het moeilijk hebben door de coronacrisis.”

Vaste kosten

Afgelopen weekend roerden de vrijwilligers van de Vort’n Vis voor de derde keer in de soeppotten. “Ondertussen maken we al zestig liter soep. De hoeveelheid gaat gestaag omhoog. We waren begonnen met dertig liter en ondertussen hebben we al een verdubbeling. De inkomsten zijn broodnodig voor de Vort’n Vis. Pas enkele jaren geleden vervingen we ons bestaande jeugdhuis door een nieuwbouw. Met deze inkomsten hopen we alvast de vaste kosten en de leninglasten te kunnen dekken”, besluit Liedewij. (TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.