Voorzitterswissel bij wielertoeristen van Vijve Sportief

Marc Claeys, voor de derde keer clubkampioen, geflankeerd door Peter Van Waeyenberge, de nieuwe voorzitter en Tony Cannaert, de uittredende voorzitter. © IVD
Redactie KW

De kampioenenviering bij de wielertoeristen stond ook in het teken van het afscheid van voorzitter Tony Cannaert. Hij wordt opgevolgd door Peter Van Waeyenberge. De trofee van clubkampioen was net als twee jaar geleden voor Marc Claeys.

“Na tien jaar vond ik het tijd om de fakkel door te geven en zo ook de verjonging door te voeren”, verklaart uittredend voorzitter Tony Cannaert. “Toen ik het voorzitterschap overnam van Hervé Haeck, zette ik zijn werk verder, want het was een goed draaiende club. Wel organiseerde ik de afgelopen jaren telkens een vierdaagse met als bestemmingen vooral de Vogezen, maar ook de Jura, de Auvergne, Annecy en het Zwarte Woud. Die meerdaagse trips, met ook onze tweedaagse en de driedaagse, behoren zeker tot de hoogtepunten. Er was jammer genoeg ook één echt dieptepunt. Die zware bladzijde – het ongeval waarbij Lode Bekaert in het Jura-gebergte in 2013 het leven liet – overschaduwde alle mooie momenten”, blikt Tony Cannaert met gemengde gevoelens terug.

Cijfer tien

In de beginjaren van voetbalploeg Jong Vijve verzorgde Tony Cannaert tien jaar het secretariaat. “Ik heb blijkbaar iets met het cijfer 10, want ook nu zet ik na tien jaar een stap terug. Op zondag mogen ze mij bij Vijve Sportief echter nog verwachten voor de ritten.”

“Vroeger fietste ik bij de wielertoeristen in Avelgem, waarmee wij elk jaar een rit naar de Kemmelberg organiseerden. Op een van dit ritten leerde ik Marc Claeys en zo ook Vijve Sportief kennen. Blijkbaar werd daar iets vlotter gereden dan in Avelgem. Ik wilde dat wel even proberen en ik ben dus blijven plakken”, neemt Peter Van Waeyenberge over.

“Na tien jaar vond ik het tijd om de fakkel door te even en zo ook de verjonging door te voeren”

“Inmiddels zijn we acht jaar verder en volgend seizoen neem ik het voorzitterschap over van Tony Cannaert. Tijdens de driedaagse werd ik daarover aangesproken en een beetje tot voorzitter gebombardeerd. Ik zie het wel zitten, want wij beschikken over een goede groep. Als wij op zondag fietsen neem ik nogal graag de kop en nu dus ook het voortouw in het bestuur. Vijve Sportief is een goed draaiende wielertoeristenclub en veel zal er niet veranderen. Wel denk ik eraan om onze openingsrit volgend jaar te laten starten aan het nieuwe bedrijf van onze hoofdsponsor Jan Devos. Vroeger hadden wij een tweedaagse en een vierdaagse en vorig seizoen maakten wij daar een driedaagse van. Dat bleek een goede keuze. Ook die driedaagse staat volgend jaar weer op het programma en het parcours zal uitgestippeld worden door Marc Claeys en Marnix Furniere. Wij fietsen de eerste dag naar de Ardennen, waar wij ‘s anderendaags en rit afwerken om de derde dag terug naar Sint-Eloois-Vijve te fietsen. Door de leeftijd haken er elk jaar enkele leden af en onze groep zou best wat ruimer mogen worden. Daarom zal ik proberen om wat nieuwe leden aan te trekken.”

Clubkampioen

“Vroeger werd ik al eens clubkampioen en twee seizoenen geleden deed ik dat nog eens over”, vertelt Marc Claeys terug. “Als je kleinkinderen hebt, is het vooral door communiefeesten niet altijd evident om op zondagmorgen op de afspraak te zijn. Twee jaar geleden sloeg ik twee ritten over, maar niemand fietste meer kilometers en de titel was voor mij. Ik had altijd gezegd dat ik op mijn zestigste en daarna na mijn vijfenzestigste verjaardag zou stoppen. Na mijn tweede kampioenstitel ging ik, gestimuleerd door mijn vrouw Rita, echter door, maar de jaren kan je natuurlijk niet wegcijferen. Dit jaar sloeg ik geen enkele rit over, maar er werden twee ritten afgelast door het slechte weer. Drie titels is mooi en als de gezondheid het toelaat, denk ik er nog een drietal jaar mee door te gaan om op… mijn zeventigste te stoppen.”

(IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier