Voorzitterswissel bij wandelclub De Kreketrekkers in Kortemark

Roland Vanhooren, voorzitter van wandelclub De Kreketrekkers, gaf begin oktober de fakkel door aan Francky Beernaert, die de nieuwe praeses van de club wordt. Corona of niet, de wandeltochten worden uitgestippeld en wie ze wil afwandelen, kan dat. Volgens de geldende regels natuurlijk.

Francky Beernaert met hondje, Christine Vanlembrouck, Geert Baeckelandt, Elisabeth Kyndt en Luc Simoen. © Foto Coghe

“Toen men mij vroeg om voorzitter te worden van de Kreketrekkers, had ik maar één voorwaarde”, begint kersvers voorzitter Francky Beernaert (61). Hij woont samen met zijn echtgenote Christine Vanslembrouck in de Ichtegemstraat. “Het was voor mij zeer belangrijk dat ik kon rekenen op de steun van een goeie secretaris. De vorige secretaris, Franky Geleyn, nam zeer veel voor zijn rekening en als voorzitter moet je ook steeds op dat belangrijke bestuurslid kunnen terugvallen. Geert Baeckelandt was de aangewezen persoon hiervoor en ik zie onze samenwerking dan ook volledig zitten.”

180 leden

“Het was de bedoeling dat we met de overgang naar 2021 pas de fakkel zouden overnemen, maar de coronacrisis bracht alles in een stroomversnelling. De vorige voorzitter, Roland Vanhooren wordt 80 en hij vond dat het tijd werd om te stoppen. Onze club evolueerde van 35 naar maar liefst 180 leden, wat toch niet mis is. Ondertussen kreeg secretaris Geert versterking van Elisabeth Kyndt, die zo de tweede secretaris wordt. Het is de bedoeling dat zij alles met elkaar regelen en afspreken. Christine Vanslembrouck, mijn echtgenote, wordt penningmeester, terwijl Luc Simoen de taak van parcoursmeester op zich neemt. Mijn taak als voorzitter bestaat erin om alles in goede banen te leiden, zowel letterlijk als figuurlijk.”

Tis Tied Ta Tud Tis

“Onder het vorige bestuur waren er twee wandeltochten per jaar, maar wij willen onze activiteiten optrekken tot vier à vijf wandeltochten, mooi verdeeld over het hele jaar. Jammer genoeg kan onze 11 november-wandeltocht niet doorgaan op een georganiseerde manier, maar we besloten wel om het parcours uit te pijlen, zodat iedereen op vrijwillige basis en volgens de geldende regels de tocht zelf kan doen. Starten doe je ter hoogte van ontmoetingscentrum de Kouter in de Processiestraat. Begin december staat onze clubwandeling op het programma, maar dat zal niks worden. We hopen dat we op 31 december onze gekende Tis Tied Ta Tud Tis-tocht mogen organiseren, maar de kans is natuurlijk ook klein. Indien niet, dan zullen we die tocht ook uitpijlen, zodat iedereen dit op vrijwillige basis kan doen. Ik stelde mijn bestuur samen uit jonggepensioneerden, want dan lukt dat beter om je vergaderingen te organiseren, maar voorlopig worden onze bijeenkomsten ook on hold gezet”, besluit Francky. (JD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.