Voorzitterswissel bij Koninklijk Feestcomité Sint-Pieter Kuurne

© foto BRU
Redactie KW

Sinds donderdagavond heeft het koninklijk Feestcomité Sint-Pieter Kuurne een nieuwe kapitein. Ilse Houtrique volgt Geert Moreel op.

Na een voorzitterschap van twaalf jaar zet voorzitter Geert Moreel (62) een stap opzij. Daarmee komt voor het eerst in de geschiedenis van het koninklijk Feestcomité een vrouw aan de macht op de wijk Sint-Pieter. Onder massale belangstelling werd donderdagavond in de Sint-Pieterszaal de voorzitterswissel uitgevoerd.

Zowel de oud- als nieuwe voorzitter dienden bij de wissel hun sportieve talenten te demonstreren en dit aan de hand van de virtuele beklimming van de Mont Ventoux. Kersvers voorzitter Ilse Houtrique toonde haar daarbij de sterkste en won met enige voorsprong. Dat het voor Ilse een fluitje van een cent was om haar voorganger te kloppen, is niet onverwacht. In 2017 fietste ze immers in drie uur de echte Mont Ventoux op.

Aan Ilse draag ik met een gerust hart het voorzitterschap over“, zegt Geert Moreel. “Een jaar lang flankeerde ze mij om de kneepjes van het voorzitterschap te leren. Ik denk dat ze er echt klaar voor is en met even veel passie de groep mensen achter het Sint-Pietersfestival zal leiden.”

Ondanks de stap opzij, blijft Geert actief als bestuurslid binnen het Sint-Pietersfestival. (BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier