Voorzitterswissel bij JH De Keirse in Lichtervelde

V.l.n.r.: Lennert Dehullu, Jarno Pollet, Ian Haeghebaert en Jano Denys. © Foto Kurt
Redactie KW

Woensdag opende jeugdhuis De Keirse na 3,5 maanden opnieuw de deuren. Dat deed het met een nieuw voorzittersduo. “We hopen hier veel jeugdbewegingen samen te brengen.”

“We hebben veel mooie momenten beleefd in het jeugdhuis zoals de jeugdhuizenrally’s en de Margriete”, klinkt het bij Jano Denys en Ian Haeghebaert, die de voorzittersfakkel doorgeven aan Lennert Dehullu en Jarno Pollet. “We hebben een pak nieuwe kernleden gevonden die gemotiveerd zijn om er iets moois van te maken en het over te nemen. Voor ons was de motivatie belangrijk. Wij hebben alvast ons best gedaan om het jeugdhuis schuldenvrij te maken en dat is ons gelukt. We zijn dan ook trots op het financiële traject dat we hebben afgelegd.”

Lennert Dehullu en Jarno Pollet bruisen als nieuwe voorzitters alvast van de ideeën. Woensdagavond was het jeugdhuis voor het eerst sinds 6 maart opnieuw open. “Zelf ben ik heel vers, maar ik ben bevriend met heel wat leden”, stelt Lennert (20). “Ik heb alle soorten sporten gedaan in het verleden, maar naast mijn marketingstudies in Gent zocht ik nog iets om me voor in te zetten. Woensdagavond was onze startavond, gevolgd door de Havana Night op vrijdag en het buitenterras met dj-sets van ‘local talent’s op zaterdag.”

Maar ook verder tijdens de zomer staan er al enkele evenementen gepland. “In het weekend van de bekerfinale voetbal organiseren we nog een FIFA-tornooi – waarbij de deelnemers hun eigen bakje mee brengen – en een filmavond. Ook kijken we ervoor om een mobiel pannaveldje te installeren.”

Vernieuwingen

“We willen bepaalde vernieuwingen doorvoeren”, pikt Jarno Pollet in. “We hebben al een bord met ledverlichting en kijken ook om onze bar in te richten met pallethout. We zijn ook nog op zoek naar oude skateboards. Die kunnen we dan mogelijk ook gebruiken voor onze bar.”

Zelf draait Jarno ook regelmatig plaatjes als Pollix. “Bepaalde dj’s verdienen meer aandacht, vind ik”, klinkt het bij het nieuwe voorzittersduo die ook de band met jeugdbewegingen en andere jeugdhuizen wil aanhalen. “We hopen hier veel jeugdbewegingen samen te brengen. Met de jeugdraad hadden we onlangs al een eerste vergadering.”

Tijdens de zomermaanden is het jeugdhuis open op woensdag-, vrijdag- en zaterdagavond. Wie nog oude skateboards of pallethout heeft liggen voor het jeugdhuis, kan contact opnemen via de Facebookpagina van Jeugdhuis De Keirse.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier