Voorzittersduo volgt Jef Maeseele op bij Unizo Izegem

Karolien Delmotte en Pieter Haesbrouck vormen het nieuwe voorzittersduo van Unzio.©Frank Meurisse Frank Meurisse
Karolien Delmotte en Pieter Haesbrouck vormen het nieuwe voorzittersduo van Unzio.©Frank Meurisse Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

Karolien Delmotte (Decor Clarysse) en Pieter Haesbrouck (ARCH) worden de nieuwe voorzitters van de lokale Unizo-afdeling van Izegem. Zij volgen als duo Jef Maeseele (Anago) op, hij was acht jaar het gezicht van de ondernemersvereniging. Het duo komt zo aan het roer van een bestuur van 13 ondernemers en een vereniging met een 200-tal leden.

Karolien Delmotte (40) is geen onbekend gezicht binnen de werking van Unizo Izegem, op vandaag was zij al de trekkende kracht van het batjescomité. Karolien: “Ik bouw al sinds enkele jaren samen met de bestuursleden aan het verhaal Unizo Izegem. Toen Jef mij vroeg om het roer over te nemen, twijfelde ik niet. Ik ben ook blij om dit samen met Pieter vorm te geven in een duo-voorzitterschap. Op deze manier kunnen we ons elk verdiepen in wat we goed doen. Pieter in het luik belangenbehartiging en als woordvoerder, ikzelf neem het retailverhaal voor mijn rekening.” Voor 2020 was het Batjesconcept hertekend, maar de kers op de taart kon er toen niet komen. “En ook in 2021 zullen we in juni geen duizenden mensen in de Izegemse centrumstraten kunnen bijeenbrengen. We bekijken wel alternatieven en proberen met Puur Izegem events te organiseren die ten goede komen aan retail en horeca.”

Karolien werkt achter de schermen mee in het bedrijf van haar man Nico Clarysse. Het echtpaar heeft ook een zoontje Michel (9). Karolien staat in het onderwijs als leerkracht in het secundair onderwijs. Ze geeft wiskunde in Sint-Paulus, campus Hemelvaart en is er ook leerzorgcoördinator.

Consultancybedrijf

Pieter Haesbrouck deed pas recent zijn eerste stappen in het bestuur, maar volgt de lokale ondernemersverening al lang. Pieter: “Het moment om te springen was er, samen met Karolien wil ik op een pro-actieve en positieve manier ondernemerschap in Izegem stimuleren, ondersteunen en in de kijker plaatsen.”

Pieter Haesbrouck (46) is afkomstig van Brugge, maar de liefde – echtgenote Saskia Vanderhaeghe – loodste hem naar Izegem waar ze sinds 2007 wonen. Ze zijn de ouders van Nieke (17), Noor (15) en Korneel (12). Hij is bestuurder bij consultancybedrijf ARCH (Zaventem). “In dezelfde sector als Jef Maeseele. Zelf ben ik al een drietal jaar lid van Unizo, maar trad pas recent toe tot het bestuur.”

Veel ondernemers hebben het op dit moment ook niet makkelijk. “We proberen een klankbord te zijn voor hen en houden de vinger aan de pols. Unizo voorziet ook in opleidingen die onze leden op weg kunnen zetten.”

Geen afscheid

Jef Maeseele neemt geen afscheid van Unizo, hij is sinds kort de nieuwe provinciaal voorzitter. “Het was een hele eer om acht jaar voorzitter te mogen zijn. Unizo Izegem is een hechte en ondernemende bestuursploeg. Als ondernemer dien je permanent te werken aan innovatie en verjonging van jouw bedrijf. Ik kan met trots terugkijken naar Unizo Izegem en zeggen dat we onze voorbeeldfunctie op dat vlak hebben waargemaakt.”

Aperobox

Unizo Izegem wou de start van het nieuwe jaar niet zomaar laten voorbijgaan. Daarom werden deze week gratis aperoboxen geleverd bij de leden. Jef: “Persoonlijk had ik deze overdracht iets feestelijker willen organiseren, maar de realiteit is jammer genoeg anders. Toch hoop ik om zo snel als mogelijk opnieuw met ondernemers uit Izegem gezellig samen te komen. Tot die tijd proberen we creatief ondernemers in contact te laten komen met elkaar.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.