Voorzitter Proper Strand Lopers Tim Corbisier uit Oostende brengt Mare Nostrum tot goed einde

Tim Corbisier. © GLO
Redactie KW

Van een échte uitdaging gesproken: honderd kilometer lopen in 24 uur, langs de kustlijn. Dat is de Mare Nostrum. Oprichter en voorzitter van de Proper Strand Lopers Tim Corbisier ging de uitdaging en slaagde in zijn opzet. Opvallend, want voor hij drie maanden geleden aan de training begon had nog nooit meer dan 21,5 kilometer gelopen.

Een drietal jaar geleden onstond de Facebookgroep Proper Strand Lopers. Oostendenaar Tim Corbisier stond mee aan de wieg van wat ondertussen is uitgegroeid tot een burgerbeweging. De missie van de vzw is nog altijd dezelfde: wie langs het strand loopt, raapt zwerfvuil op en post daar een foto van in de groep.

Het doel van de Mare Nostrum: 100 kilometer lopen in 24 uur, van Cadzand tot aan Duinkerke. De race is een initiatief van ultramarathonloper Charles Van Haverbeke. Vanaf vandaag lopen verschillende teams de hele Europese kustlijn af, telkens 100 km in 24 uur. “De oprichter heeft deelgenomen aan de Marathon des Sables en wilde die samenhorigheid en energie opnieuw creëren”, vertelt Tim.

“Hij koos drie goede doelen waar lopen een raakvlak mee heeft: mentale en fysieke gezondheid en de plastic soep. Proper Strand Lopers werd uitgekozen als een van de goede doelen. Uiteraard vonden we het de max en gingen we meteen akkoord.”

(GLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier