Voorzitter Jong Helkijn Rik Vandenbroucke (56) overleden

Rik Vandenbroucke, voorzitter van vierdeprovincialer Jong Helkijn, is afgelopen weekend op 56-jarige leeftijd overleden. In Spiere-Helkijn wordt verslagen gereageerd op het overlijden van de bezieler van de voetbalclub.


De 56-jarige Rik Vandenbroucke uit Helkijn is zaterdag 7 november op 56-jarige leeftijd na ziekte overleden. Hij was de echtgenoot van Conny Seynaeve en vader van Tom en Lies.

Rik trok het jeugdvoetbal en later de eerste ploeg in Spiere-Helkijn opnieuw uit het slop. Hij was veel meer dan een voorzitter voor Jong Helkijn. Hij was de bezieler, de trekker, de enthousiaste organisator die voorop ging.

Hart op de juiste plaats

Na het faillissement van FC Helkijn in 2016 ging het jeugdvoetbal onder voorzitterschap van Rik alleen verder. Zijn echtgenote Conny Seynaeve, vandaag ook schepen in Spiere-Helkijn, stond daarbij als secretaris altijd aan zijn zijde. In 2018 begon het fel te kriebelen om ook opnieuw een A-ploeg het veld op te sturen. Jong Helkijn komt intussen met succes uit in de C-reeks van vierde provinciale. Tot voor de coronastop stond de ploeg op een knappe derde plaats.

Bij Jong Helkijn wordt verslagen gereageerd op het verlies. “Met ongelooflijk veel pijn in het hart moeten we afscheid nemen van onze voorzitter. Een verlies dat enorm zwaar doorweegt op ons allemaal. Je was niet zomaar een voorzitter, Rik. Je was een voorbeeld, iemand die kans gaf en iemand die doorging na een tegenslag. Maar bovenal was je iemand met het hart op de juiste plaats. Omdat alles zullen we je nooit vergeten.”

Een groot figuur

Ook het gemeentebestuur van Spiere-Helkijn spreekt op Facebook waardering uit voor de overleden voetbalvoorzitter. “Het diepe verslagenheid melden wij het overlijden van Rik, jarenlang voorzitter en stuwende kracht bij Jong Helkijn”, stelt het gemeentebestuur van Spiere-Helkijn. “Onze gemeente verliest een groot figuur, een vriend van velen, een harde werker, een zeer bekwame organisator en iemand die altijd paraat stond voor het jeugdvoetbal. Het gemeentebestuur en het gemeentepersoneel wenst hun oprechte medeleven aan de familie en aan alle leden van Jong Helkijn.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.