Voorwaardelijke celstraf voor ambulancier uit Roeselare voor aanranding patiënte

Een 46-jarige ambulancier van een privé-ambulancedienst uit Roeselare is dinsdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 15 maanden voor aanranding van een patiënte. Hij gaf toe haar gekust en aan de borsten betast te hebben maar volgens hem gebeurde dat met toestemming van de patiënte. Daar ging de rechter niet in mee.

Terwijl de rechter een uitspraak deed, probeerde de transmigrant opnieuw om aan boord te raken van een schip in Zeebrugge.

Op 14 juni 2018 voerde Agrebi C. uit Roeselare ‘s morgens een patiënte met zijn ambulance naar de pijnkliniek in ziekenhuis AZ Delta. Volgens de openbare aanklager maakte de ambulancier dan al avances. Dat was niet naar de zin van de patiënte die een vriendin opbelde om haar terug naar huis te brengen en daarna de terugrit met de ambulancedienst annuleerde.

‘s Namiddags dook de ambulancier evenwel aan de woning van de patiënte op. “Puur voor de afhandeling van administratieve formaliteiten”, klonk het bij zijn advocaat. “Hij had geen andere bedoelingen want hij liet de motor van zijn ambulance toen zelfs draaien.” In de woning van de patiënte kwam het tot kussen en betastte de ambulancier de vrouw aan de borsten. Ze diende later klacht in. Aanvankelijk ontkende Agrebi C. dat hij haar had betast en gekust. Na een negatieve leugendetectortest gaf hij het toch toe. “Maar alles gebeurde met haar toestemming”, vond hij.

“Niet ik maakte avances, maar zij. Tijdens de rit ‘s morgens had ze tot drie keer toe laten vallen dat ze door mij wel eens ‘gereanimeerd wou worden’. Zij was aan het flirten. Het was deontologisch en professioneel fout daar aan toegegeven te hebben maar niet strafbaar.” Daar had de rechter een andere mening over. Uit de trace and trackgegevens van de ambulance bleek het voertuig bij de patiënte 9 minuten halt te hebben gehouden. Hij moet zich drie jaar lang aan enkele voorwaarden houden als hij uit de cel wil blijven. Het slachtoffer kreeg een voorlopige schadevergoeding van 500 euro.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.