Voorwaardelijke celstraf en boete voor ex-werknemer stadsdienst Izegem na belaging diensthoofd

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een 51-jarige ex-werknemer van de groendienst in Izegem is door de rechter in Kortrijk veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee maanden en een boete van 400 euro voor belaging. Na zijn ontslag liet hij in sms’en en op Facebook duidelijk zijn ongenoegen uiten. Vooral de diensthoofden van de technische dienst en dienst stadsontwikkeling moesten het daarbij ontgelden.

Eind 2016 en begin 2017 kreeg L.M. twee keer een tijdelijk contract als arbeider bij de stad Izegem. Na zijn ontslag slingerde hij een resem verwijten op Facebook. Daarin stond te lezen dat het diensthoofd en de stad corrupt waren. Vooral het diensthoofd van de technische dienst moest het ontgelden: “het is te hopen dat je doodgaat, strontzak,…” De man kreeg ook wekelijks enkele sms’en met beledigende inhoud. “Minstens 18 sms’en en 22 beledigende Facebookberichten”, zo vatte de openbare aanklager samen.

“Hij was erg gefrustreerd na zijn ontslag”, aldus de advocaat van L.M. “Tijdens zijn examen stelde hij vast dat sommige deelnemers hun gsm bovenhaalden. Hij meldde dat, maar nadien bleek hij gebuisd voor zijn mondeling examen, omdat hij ‘te zelfverzekerd’ was.”

Hij vroeg er zonder straf vanaf te kunnen komen, maar daar ging de rechter niet op in. Hij gaf hem een (eerder principiële) bestraffing: twee maanden voorwaardelijke celstraf en een boete van 400 euro. De twee diensthoofden kregen 250 tot 400 euro schadevergoeding toegekend. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.