Vooruitblik op Dwars door Desselgem: “Avondlijke loop met verzoeknummers langs parcours”

“Wij hebben met onze stratenloop Dwars door Desselgem van zaterdag 4 mei iets te vieren”, zegt Geert Coussement, lid van de werkgroep die het sportief evenement voor de tweede keer op rij in de vooravond laat starten. “Vorige keer in 2017 was dat voor het eerst. En het kende veel bijval. Nu opnieuw, dus. En aangezien wij aan editie nummer 35 toe zijn geven wij er nog een heel speciaal muzikaal tintje aan.”

Dwars door Desselgem met van links naar rechts organisatoren Arne Lannoo, Henk Seynaeve, Chantal Adins, Rune Coussement, Jan Decloedt, Gaëtan Clauws, Geert Coussement. © DJW

De nieuwigheid waarmee de organisatie uitpakt geldt voor elke inschrijver die een van de volgende afstanden loopt: 5, 10 of 20 kilometer. Dit trio kreeg de naam Jukebox Run mee en dat is letterlijk te nemen.

Geert Coussement: “Deze afstanden worden op een vernieuwd parcours gelopen met ronden van vijf kilometer. Wie die loopt kan bij ons de titel van zijn lievelingsmuziekje opgeven, een verzoeknummer dus. Wij maken een playlist op basis van de gegeven nummers op en draaien die af op een vijftal locaties langs het parcours. Dat zal in elk geval nog meer sfeer en kleur geven aan Dwars door Desselgem waarvan in totaal 9 verschillende rennen op het programma staan. De eerste begint om 17 uur en is bestemd voor kleuters. De laatste vertrekt om 18.20 uur en die is voor al wie een licht mentale en/of fysieke beperking heeft. De afstand bedraagt 600 meter.”

Met start en aankomst nabij ontmoetingscentrum De Coorenaar in de Coornaertdreef belooft het in elk geval een leuk avondje sport te worden in de Waregemse deelgemeente. Geert Coussement: “Er is nog meer. Wij ondersteunen met de avondlijke loop twee goede doelen: Kom Op Tegen Kanker en Somival. Ten slotte nog dit: voor elke deelnemer hebben wij een toffe prijs klaarliggen als aandenken aan de vijfendertigste editie van Dwars door Desselgem.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.