Voortaan wordt er in de brandweerkazerne petanque gespeeld

Maandag werden de vier petanquebanen in de vroegere brandweerkazerne in Aalbeke geopend. Samen met schepen van Sport Arne Vandendriessche gooiden verschillende verenigingen uit Zuid-Kortrijk er hun eerste ballen.

De petanquespelers kunnen voortaan terecht in de oude brandweerkazerne in Aalbeke. © EDB

De vraag van petanqueclubs en seniorenverenigingen kwam er begin dit jaar. Verschillende verenigingen konden zowel binnen als buiten petanque spelen op de terreinen van André Tomme in de Bergstraat in Aalbeke. Na het overlijden van André besliste de familie om het domein te verkopen. De verenigingen konden wel nog tot na de zomervakantie van dit jaar gebruik maken van de accommodatie.

Ondertussen keek de stad samen met de verenigingen uit naar een andere oplossing. De Markobollers spelen ondertussen petanque op een indoorveld bestaande uit matten in SC De Weimeersen in Rollegem. Een oplossing voor andere verenigingen werd gevonden in de oude brandweerkazerne van Aalbeke.

2.000 euro

De oude brandweerkazerne kwam vrij doordat de Chiro van Aalbeke weer volledig in de loods in de Luingnestraat terechtkan. De stad zorgde voor materialen als hout en dolomiet en vulde de mazouttank voor de verwarming. Dit zorgde alles samen voor een investering van 2.000 euro.

Petanqueclub De Rollebollers uit Rollegem coördineerden de werken samen met Okra Aalbeke. Gervais Debrulle van Okra Aalbeke tekende het plan uit. Hij zorgde nog voor aanvullend hout en de mensen van Okra Aalbeke werkten er met man en macht om alles in te richten en er een mooie petanquezaal van te maken. Er liggen vier terreinen van elk 11 op 2 meter, er is een bar, een zit- en een afwasruimte.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.