Voortaan staat ook in Moorsele een automaat met kadobonnen

Kevin Defiew (links) en Robbe Deflo, stafmedewerker lokale economie. © foto CLL
Redactie KW

De inwoners van Moorsele konden voor de aankoop van vuilniszakken al terecht in een automaat. Vanaf heden krijgt diezelfde automaat ook een nieuwe aanvulling: de Wevelgemse Kadobonnen. “Dit is een succesverhaal waarmee we onze lokale economie stimuleren” klinkt het bij een trotse schepen Kevin Defiew.

Het principe van de Wevelgemse kadobon is erg eenvoudig: een waardebon die bij iedere, aangesloten Wevelgemse handel kan worden gebruikt. Voor het eerst in gebruik genomen in 2015, genereerde het systeem van de bonnen al een omzet van meer dan 350.000 euro. “354.740 euro dat werd gespendeerd in 1 van de 200 deelnemende, Wevelgemse handelaars” pronkt de schepen. “Oorspronkelijk konden mensen terecht bij de speciale kadobonnenpaal aan het gemeentehuis van Wevelgem. Nadien werd de automaat in Gullegem aangepast en nu volgt ook Moorsele. Hier duurde het wat langer om de automaat operationeel te krijgen vanwege enkele technische uitdagingen. Fluvius bracht echter alles in orde, waardoor nu ook hier waardebonnen kunnen worden aangekocht”.

Dat Wevelgem de zaken stevig heeft aangepakt, blijkt al snel wanneer de cijfers worden vergeleken. “In Waregem bestaat dit systeem al wat langer, drie jaar langer om precies te zijn” vult de schepen verder aan. “Daar zitten ze nu met een omzet van ongeveer 900.000 euro. Wanneer je weet dat Waregem toch wel gekend is als een shoppingstad en dat ze enkele jaren voorsprong hebben, dan mogen we terecht trots zijn op wat we al hebben kunnen bereiken. Het gemeentebestuur gebruikt het systeem van de bonnen trouwens zelf ook intensief. Wanneer we een bezoekje brengen aan jubilarissen of aanwezig zijn op speciale gelegenheden, dan komen we nooit aan met lege handen. We schenken hen een kadobon, die bij de Wevelgemse handelaars kan worden gebruikt. Een win-winsituatie voor iedereen.”

De cijfers, hoewel positief, worden ook met een nuchter oog bekeken. “Nu achterover leunen en tevreden terug kijken op wat we hebben gedaan is nog niet aan de orde” sluit de schepen af. “Dit jaar wordt het volledige systeem geanalyseerd en gaan we, samen met de handelaars, alles aan een grondige evaluatie onderwerpen. Het is goed, maar het kan nog beter, dus gaan we niet op onze lauweren rusten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier