Voortaan pauselijke haartjes in Dadizeelse basiliek te bezichtigen

Inhuldiging relikwiekapel in de kerk van Dadizele met EH Andre Monstrey, Wim Vangheluwe en priester Henk. © ©2020 Jan STRAGIER
Redactie KW

In de basiliek van Dadizele werd woensdagavond het altaar met de relikwie van wijlen paus Johannes Paulus II plechtig ingehuldigd. 200 gelovigen woonden de plechtigheid bij.

Een jaar geleden kreeg de Dadizeelse geloofsgemeenschap totaal onverwacht een relikwie van paus Johannes Paulus II in het bezit. “We wilden de relikwie, enkele haartjes van de paus, een mooie plaats geven in de basiliek. We kozen ervoor om een groot kunstwerk te laten maken, vol symboliek. Deze plaats zal veel mensen inspireren en raken. Door de coronacrisis was het even wachten, maar we zijn toch heel erg blij dat we deze inhuldiging nu mogen doen”, aldus Wim Vangheluwe, de priester die het voorbije jaar zich inzette om het project tot een goed einde te brengen.

Het was afscheidnemend pastoor André Monstrey die woensdagavond het nieuwe altaar mocht inhuldigen. De 200 aanwezige gelovigen kregen in de relikwiehouder de haartjes van de paus te zien. Op het daarboven hangende schilderij, gemaakt door kunstenaar Koen Deleu, staan verschillende figuren afgebeeld: Pater Damiaan, Moeder Theresa en zelfs André Monstrey en Wim Vangheluwe zijn duidelijk herkenbaar. “Het zijn allemaal figuren die inspirerend zijn geweest of in de toekomst nog zullen inspireren”, legt Deleu uit. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier