Voortaan minder vuurwerk in de zomer in Oostende

© (Foto GLO)
Gillian Lowyck

Het Oostendse stadsbestuur zal het vuurwerk in de stad beperken. Er zullen geen individuele vergunningen meer toegekend worden. Ook het Vuurwerkfestival, telkens op maandag in de zomervakantie, zal waarschijnlijk niet meer georganiseerd worden. Voortaan zal er enkel nog vuurwerk te zien zijn op officiële momenten.

Sinds 27 mei van dit jaar is het afsteken van vuurwerk in heel Vlaanderen verboden, tenzij een stad of gemeente een vergunning aflevert. “Stad Oostende zal in principe geen individuele vergunningen meer toekennen en zal zelf ook spaarzaam zijn met vuurwerk”, zegt burgemeestser Bart Tommelein (Open VLD).

“De luide knallen van afgeschoten vuurwerk zijn voor veel dieren erg angstaanjagend. Ook lopen er elk jaar heel wat mensen ernstige verwondingen op omdat ze niet op de juiste manier omgaan met vuurpijlen. Oostende zal zich dus voortaan beperken tot enkele officiële momenten. Op de nationale en Vlaamse feestdag zal er vuurwerk afgeschoten worden, dat op 11 juli bovendien geluidsarm zal zijn.”

Ook het Vuurwerkfestival, dat al jaren telkens op maandag georganiseerd wordt, zal waarschijnlijk niet meer doorgaan. Tijdens de komende oudejaarsnacht kan iedereen wel nog om 23.45 uur op het Groot Strand naar het vuurwerk kijken. “Stad Oostende wil een diervriendelijke en veilige stad zijn”, besluit Bart Tommelein.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier