Voormezeelse toneelkring Mevna pakt uit met vrolijk politieblijspel

Toneelkring MEVNA is klaar voor elf voorstellingen van zijn politieblijspel Bij tante Wanne, waarvan er drie worden opgevoerd in het nieuwe ontmoetingscentrum in Woumen. (foto KLD)
Redactie KW

Toneelkring MEVNA Voormezele is straks weer te gast in Woumen. Het gezelschap brengt in het nieuwe ontmoetingscentrum drie voorstellingen van ‘Bij tante Wanne’, een vrolijk politieblijspel van Romain Deconinck in een regie van Luc Brouckaert.

‘Bij tante Wanne’ speelt zich af in de jaren zeventig. Max Bruynooghe en Marcel Sprotaert zijn collega-politie-inspecteurs bij de recherche. Max is een streber van de zuiverste soort en de verpersoonlijking van de wet, daar waar Marcel, door de bittere toestanden waarmee hij dagelijks geconfronteerd wordt, de wet naar zijn eigen gevoel interpreteert. Daarbij komt nog dat Marcel graag een druppel drinkt. Dat Max niet goed overweg kan met zijn collega spreekt voor zich. In de onmiddellijke omgeving van een bruin café wordt op een dag een lijk aangetroffen en beide inspecteurs worden er op afgestuurd. Zij moeten de zaak zien op te lossen en de dader weten te vatten. Elk van hen heeft zo zijn eigen methode om het onderzoek te leiden en de dader of daders te ontmaskeren.

Vaste medewerker

Op de planken staan twaalf acteurs. De hoofdrollen worden gespeeld door Woumenaar Manu Mackelberg (Marcel Sprotaert) en Bart Dewaele (Max Bruynooghe). Een bijzonder gegeven is dat ook Nathan en Ruben, de twee zonen van Manu, in actie komen.

“In het oorspronkelijke stuk heet het hoofdpersonage niet Marcel, maar Kamiel. Een van onze vaste medewerkers, Marcel Finet, is in september overleden. Om hem te eren, hebben we zijn personage omgedoopt tot Marcel”, aldus Mevna-voorzitter Nathalie Vandamme. “Waar we vorig jaar met het stuk ‘Foei, minister!’ vooral visuele humor zagen, ligt deze keer de klemtoon op verbale humor. We brengen dit jaar onze 49ste avondvullende productie. Voor we naar Woumen komen, spelen we vanaf 1 februari nog acht voorstellingen in oc Kasteelwal in Voormezele.”

Mevna steunt ook het goede doel. Per verkocht ticket voor de voorstellingen in Woumen gaat er 1 euro naar De Warmste Week in het kader van de steunacties van het Woumense bewonersplatform tijdens de kerstperiode. Momenteel zijn er al 500 kaartjes de deur uit.

Cast

De volledige cast bestaat uit Nicole Andries, Anne Bulcke, Johan Deceuninck, Kristof Delarue, Bart Dewaele, Patricia Goethals, Manu Mackelberg, Nathan Mackelberg, Ruben Mackelberg, Nathalie Vandamme, Dominick Vandelanotte en Nancy Vanuxem. (KL)

Info: vrijdag 21 en zaterdag 22 februari om 20 uur, zondag 23 februari om 17 uur in oc Woumen. Tickets 9 euro via 057 20 57 16, www.mevna.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier