Voormalige uitbaatster van Clubcafetaria in Jan Breydelstadion overleden

Eric Van Vyve en zijn overleden echtgenote Christiane Rosseel. (foto gf)
Stefan Vankerkhoven

Op woensdag 25 maart is Christiane Rosseel overleden. Zij baatte een kwarteeuw lang, tot in 2001, samen met haar man Eric Van Vyve de cafetaria van Club Brugge in de West-Tribune van het Jan Breydelstadion uit.

Christiane Rosseel bezweek op 72-jarige leeftijd aan een slepende ziekte. Zij was gehuwd met Eric Van Vyve, de papa van Stefanie Van Vyve, die in 1995 Miss Belgian Beauty was. Zij is de schoonmoeder van Sven Vermant, gewezen Clubspeler en voormalig beloftentrainer en Sports Manager van Club Brugge.

De familie Van Vyve is al decennia lang verbonden met Club Brugge. Christianes schoonouders Marcel Van Vyve en ‘Meentje’ waren destijds huisbewaarders van het oude stadion De Klokke.

Christiane Rosseel zag het levenslicht op 27 december in Roksem. Zij heeft een tijdlang in Oudenburg gewoond, de voorbije vijftien jaar in Knokke-Heist. Zij laat behoudens haar dochter Stefanie twee kleinkinderen na: Elena (20) en Romeo (16).

“Iedereen die ons blijken van deelneming stuurt, herinnert zich mijn mama als een zeer sociale vrouw, die altijd klaar stond voor haar familie”, getuigt dochter Stefanie Van Vyve. “Tien jaar geleden werd bij mijn mama borstkanker vastgesteld. Al die jaren heeft zij hard gevochten en die ziekte moedig gedragen. Ze was een hele sterke vrouw. Ondanks haar ziekte bleef zij tennismatchen van haar kleindochter Elena en de voetbalwedstrijden van haar kleinzoon Romeo, die nu bij Club voetbalt, bijwonen. Het troost ons dat mijn mama niet alleen gestorven is. We hebben nog op een mooie manier kunnen afscheid nemen, ook mijn man Sven stond haar bij in haar laatste momenten.”

Aan de diepbedroefde familie biedt onze redactie haar oprechte blijken van deelneming aan. Ook de Clubfamilie is in diepe rouw. Op dinsdag 31 maart vindt de uitvaart plaats in intieme kring in Knokke-Heist.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier