Voormalige pastorie in Kooigem staat te koop: vraagprijs 245.000 euro

Olaf Verhaeghe

De stad Kortrijk verkoopt de voormalige pastorie op Kooigemplaats in de schaduw van de Sint-Laurentiuskerk. De woning die eerder werd opgesplitst in twee woongelegenheden, moet minstens 245.000 euro opbrengen. Begin vorig jaar verliet de laatste huurder van de pastorie van Kooigem.

Wie op zoek is naar een pand met geschiedenis in het immer rustige Kooigem kan aankloppen bij het Kortrijkse stadsbestuur. De stad verkoopt er de voormalige pastorie aan Kooigemplaats nummers 13 en 14 als één geheel.

Al sinds de jaren ‘50 werden de beide woningen verhuurd aan de eerste schepen van de gemeente Kooigem en zijn zus. In 2009 besliste het toenmalige stadsbestuur van Kortrijk om de woningen pas te verkopen eens de huurders er niet meer woonden. Begin vorig jaar vertrok de laatste weduwe uit het pand, wat de stad als eigenaar nu de mogelijkheid biedt om de woning te verkopen met biedingen.

De voormalige pastorie ligt in de schaduw van de Sint-Laurentiuskerk, in het hart van de zuidelijke deelgemeente van Kortrijk. Sinds 2004 is het pand beschermd als monument en uit het rapport van de bouwkundige inspectie van vorige zomer blijkt dat het gebouw een grondige restauratie kan gebruiken.

De instelprijs bedraagt 245.000 euro en geldt als een opbrengst voor de stadskas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier