Voormalige pastorie in Bossuit wordt een dorpshuis

De voormalige pastorie die dienst deed als kleuterschool en nu gerestaureerd zal worden tot dorpshuis. © GBA
Redactie KW

De voormalige pastorie van Bossuit wordt omgevormd tot dorpshuis, waar in de eerste plaats de inwoners van Bossuit zelf elkaar kunnen ontmoeten. De nadruk zal liggen op een ruimte voor activiteiten en vergaderingen.

De gemeente wil ook maximaal rekening houden met de troeven van de naastgelegen artistieke kerk. De tuin zal als het ware fungeren als een dorpstuin maar met het nodige respect voor de huidige aanpalende begraafplaats. Het geheel moet een multifunctionele ontmoetingsplek worden, met binnenactiviteiten in het dorpshuis en buitenactiviteiten in de dorpstuin en kerkruïne.

Schepen Koen Van Steenbrugge (CD&V): “In de eerste fase zal hoofdzakelijk het linkergedeelte van het gebouw aangepakt worden. We hebben ondertussen via Platteland Plus ook een subsidie bekomen van ruim 25.000 euro. De totale raming bedraagt 160.000 euro.”

Burgemeester Lieven Vantieghem (CD&V) wist daar nog aan toe te voegen: “De werken zijn nog niet begonnen zoals eerst was voorzien. Het was belangrijk dat de kleuterschool De Buitenkans de mogelijkheid kreeg om nog iets langer het gebouw te gebruiken tot hun vernieuwde schooltje aan de overkant klaar was om in te trekken.” (GBA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier