Voormalige kerk staat vol fitnesstoestellen

Sabrina Mulier en Miguel Debavelaere van Basic-Fit in hun opvallende nieuwe werkplek. (Foto dvdb)
Redactie KW

Nu vrijdag 17 april opent in Ieper een nieuwe fitnesszaak. Weinig opzienbarend misschien, maar de locatie van de zaak is dat wel: de voormalige Paterskerk in de Patersstraat.

Basic-Fit is een keten met vestigingen in België, Nederland, Frankrijk, Luxemburg en Spanje. “En vanaf vrijdag zitten we ook in Ieper, op een wel heel speciale locatie”, zegt marketingmanager Tim Spruytte.

De voormalige Paterskerk, waar de laatste paters Karmelieten vertrokken in 2002, is omvangrijk. Er moesten echter bijna geen aanpassingen gebeuren. “Het gebouw is beschermd en dus zijn ingrepen aan strenge regels gebonden. We hebben de oorspronkelijke architectuur zorgvuldig gerespecteerd. Het enige wat broodnodig was voor onze activiteit, is dat we kleedkamers en douches hebben geïnstalleerd. We benutten de volledige ruimte voor individuele fitness en groepslessen.

De voormalige kerk werd ruim een jaar geleden openbaar verkocht aan investeringsmaatschappij Provestel voor 663.000 euro. De Basic Fit-keten huurt de locatie van Provestel. Volgens Tim Spruytte zal parkeergelegenheid geen probleem vormen. “Wie niet te voet of met de fiets kan komen fitnessen, kan gratis parkeren aan de Esplanade. Dat is op 4 minuten wandelen van de club. Of 2 minuten joggen, da’s al een mooie opwarming.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier