Voormalige kerk in Sint-Kruis wordt sportzaal

Redactie KW

De voormalige kerk van het Dampoortkwartier in de Karel van Manderstraat in Sint-Kruis is nu officieel eigendom van de school IMB. Ze zullen de kerk ombouwen tot sportzaal.

De zaal hebben ze nu echt wel nodig nu er door corona minder gebruik kan gemaakt worden van het zwembad Interbad. Tussen de zwembeurten van de scholen moet telkens alles ontsmet worden waardoor er minder scholen gebruik kunnen maken van het zwembad.

In de stedelijke sporthallen is er geen plaats meer. De school wil dan ook snel gebruik maken van de voormalige kerk. Daar vond de voorbije maanden wel de Lokaalmarkt plaats die eerder moest verhuizen vanuit Sint-Andries. Maar zij hebben nu een nieuw onderkomen gevonden in de Brugse hotelschool Ter Groene Poorte in Sint-Michiels.

Nadat ze bij de Buurderij vernamen dat de Lokaalmarkt zou verhuizen, zijn ze gestart met een Buurderij in het dagcentrum Veldzicht aan de overkant van de kerk. Zo kunnen de bewoners van Sint-Kruis hun verse producten in eigen gemeente kopen. Die Buurderij is recent van start gegaan.

(SR/foto SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier