Voormalige apothekeres uit Wingene opnieuw veroordeeld

GF
Redactie KW

Een voormalige apothekeres uit Wingene kreeg in de Brugse strafrechtbank vier maanden voorwaardelijke celstraf voor vervalsing van twee doktersvoorschriften. De vrouw kreeg vier maanden geleden ook al twee jaar celstraf met uitstel voor grootschalige diefstal bij apothekers die haar in dienst hadden.

Tussen november 2017 en april 2018 ging Caroline V. (54) tot twee keer toe de pijnstiller Dafalgan afhalen met vervalste doktersvoorschriften. Toen de arts wiens naam op de voorschriften vermeld stond dit vernam volgde een klacht tegen V. De vrouw kwam zich zonder advocaat verantwoorden in de rechtbank en betwistte dat ze de twee voorschriften vervalste.

“Mijn dokter bezorgt mij meer dan voldoende voorschriften dus ik zie niet in waarom ik er twee zou vervalsen”, stelde ze, terwijl ze een stapel ingevulde voorschriften aan de rechter toonde. “Door mijn migraine en enkele operaties in het verleden heb ik Dafalgan absoluut nodig. Maar ik ben er niet aan verslaafd.” V. wees met een beschuldigende vinger naar haar ex-man. “Hij heeft die twee voorschriften vervalst om mij in een slecht daglicht te plaatsen”, beweerde ze.

Verslaafd aan Dafalgan

De rechter hechtte geen geloof aan die uitleg en veroordeelde haar vrijdag tot vier maanden voorwaardelijke celstraf. “Er bestaat niet de minste twijfel dat de beklaagde de voorschriften zelf heeft vervalst”, stelde hij in zijn vonnis. “Ze is verslaafd aan Dafalgan en was de enige die voordeel had bij die vervalsing.”

Een van de voorwaarden die V. kreeg opgelegd, is een behandeling volgen voor haar verslaving. Caroline V. is geen onbekende bij het gerecht. In september vorig jaar kreeg ze twee jaar celstraf met uitstel omdat ze als apothekeres bijna 40.000 euro ontvreemdde bij twee ex-werkgevers in Zuienkerke en Brugge. Ze nam geld weg uit de kassa en liet op naam van de werkgever medicatie voor zichzelf leveren. Ook toen ging het vooral om Dafalgan. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier