Voormalige ACV-kantoren in Brugge worden appartementen, café De Gilde blijft bestaan

Schepen Franky Demon met Pieter Declerck, Maarten en Jean-Marie Criem van Community Building. © Foto WK
Redactie KW

De voormalige ACV-kantoren in de Oude Burg krijgen een herbestemming: de vzw Community Building realiseert er tegen 2021 een nieuwbouw met zes appartementen. Ernaast worden assistentievoorzieningen ontwikkeld.

“Er komen in totaal 30 wooneenheden. In een eerste fase worden de twee zestiende-eeuwse gebouwen met huisnummer 13 en 15, die intern al één geheel vormen, omgevormd tot een meergezinswoning met zes ruime appartementen. De historische gevel blijft uiteraard bewaard, en ook de waardevolle interieurelementen zullen met het nodige respect behandeld en geïntegreerd worden”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V), die er recent de omgevingsvergunning voor afleverde.

In een volgende fase zullen dan in het aanpalende pand met huisnummer 17 assistentiewoningen gerealiseerd worden. “Er komt een toegang tot het woonproject via de Kartuizerinnenstraat en via de grote poort naast het CM-gebouw. Achter het voormalige ACV-gebouw wil de projectontwikkelaar een groenzone met pleinfunctie creëren, en er zijn ook een fietsenberging en ondergrondse parking met een autolift voorzien in het project”, aldus nog schepen Demon.

Het ACV trok een tijd geleden al uit het gebouw, en ook beweging.net trekt er binnenkort uit. Café De Gilde blijft binnen het woonproject wel behouden. “Belangrijk om aan te stippen, is dat de woningen hier voor iedereen betaalbaar zullen zijn. Maar vanuit onze ervaring in de zorgsector, zal ook het begrip ‘levenslang wonen’ centraal staan”, klinkt het. (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier