Voormalig zaakvoerster stoffenwinkel doet nu retouches in Gits

In de Stationsstraat kun je vanaf nu terecht bij Ann Maes voor retouches. © (foto EV)
Redactie KW

Nadat ze jarenlang een eigen stoffenwinkel uitbaatte, kriebelde het bij Ann Maes om opnieuw op zelfstandige basis te werken. Sinds kort kun je voor alle retouches bij haar terecht in de Stationsstraat in Gits. “Stilzitten is aan mij niet besteed”, klinkt het.

Ann Maes woont met haar man Kris Priem in de Stationsstraat in Gits. Kris heeft er een kapperszaak. Oorspronkelijk is Ann afkomstig van Menen. “Mijn ouders en grootouders hadden een stoffenwinkel in de schaduw van de Leiebrug. Ik was de derde generatie die de winkel uitbaatte. Ik werkte al van mijn achttiende mee en in 1997 nam ik de zaak over”, vertelt ze. In 2014 was er echter voor de eerste keer sprake van de Leiewerken. Tegen 2019 werden 135 percelen onteigend en alle gebouwen in de omgeving van de brug moesten tegen de vlakte. Daarbij was ook de stoffenwinkel ‘Penelope’ van Ann.

zware dobber

“Dat is een hele zware dobber geweest voor mij en mijn familie. Ik hield een uitverkoop waarbij alle mooie stoffen voor een spotprijs de deur uitgingen. Tegen 1 september 2019 moest ik de sleutel afgeven. Mijn vader die boven de winkel woonde, verhuisde naar een serviceflat. Volgens de planning zou het gebouw intussen al afgebroken zijn, maar het staat er nog steeds. De werken liepen waarschijnlijk vertraging op door corona.” Nadat ze haar winkel in 2019 voor de laatste keer afgesloten had, begon Ann aan de zoektocht naar een nieuwe carrière.

“In Gits kon je nergens terecht voor retouches, de stap was dus snel gezet”

“Ik heb eerst negen maanden gewerkt in een kledingwinkel. Corona strooide echter roet in het eten. Zeker te begrijpen natuurlijk als de verkoop daalt en je daar nog niet zo lang werkt. Ik kon uiteindelijk enkele uren als zelfstandig verkoopster terecht in een grote stoffenwinkel in Diksmuide. Ik wilde er nog iets bijdoen en zo kwam ik uit bij retouches. Er is in Gits geen enkele plaats waar je terecht kunt voor retouches en het is sowieso iets dat ik heel graag doe. De stap was dus snel gezet. Daarnaast heb ik me ook toegelegd op het maken van mondmaskers.”

nieuwe weg

“De reacties van de mensen zijn in elk geval heel positief, ik kreeg al heel wat werk binnen, vaak via de klanten van Kris. Ik doe het heel graag en ben blij dat ik deze weg ben ingeslagen”, klinkt het tot besluit.

Voor alle naaiwerken en herstellingen van kledij kun je terecht bij Ann in de Stationsstraat 117 in Gits of via het nummer 0476 39 31 09. Je kunt ook online een afspraak maken op de website www.retouchesgits.be. (EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier