Voormalig zaakvoerder Marnick Goossens denkt nog elke dag aan Aviflora

Marnick Goossens, samen met hond Jack, in zijn woning in Ooigem. (foto FODI)©FODI
Marnick Goossens, samen met hond Jack, in zijn woning in Ooigem. (foto FODI)©FODI
Redactie KW

Op de site Aviflora komt Padel Dôme met diverse terreinen, een horecazaak en bowlinghal. Van 2000 tot het faillissement op 16 april 2015 was Marnick Goossens zaakvoerder van het Familiepark Aviflora in de Bruggestraat. “Ik heb enorm veel waardering voor de mensen die deze uitdaging aangaan. Ik wens hen heel veel succes toe”, zegt Marnick.

Marnick (56) is de partner van Eline Coopman. Hij is de papa van Benoit (31), Ruben (29), Valerie (28), Alexander (11), Maxim (9) en de opa van Elena en Storm. Hij is de pluspa van Ide (11) en Ade (9). Marnick was méér dan 15 jaar zaakvoerder van Familiepark Aviflora. Met vallen en opstaan bleef hij de zaak runnen. Op 16 april 2015 werd Aviflora failliet verklaard. Marnick verhuisde toen naar elders in Ingelmunster, woonde een tijdlang in Lendelede en vond twee jaar geleden een stek in de Leopold III-laan in Ooigem. In april werkt hij al zes jaar als buschauffeur bij De Reisvogel in Waregem.

“Het gaat goed met mij. Mijn gezondheid is eveneens goed. Ik ben scheidsrechter, ga regelmatig wandelen en fietsen. Door corona heb ik als buschauffeur wel minder ritten. In die voorbije zes jaar deed ik voor mijn werk al meerdaagse uitstappen naar Polen, Nederland, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk… Ik deed ook daguitstappen met o.a. Okra, Ziekenzorg. Nu is dat minder, maar alles komt wel goed.”

Te braaf

Marnick denkt nog elke dag terug aan Aviflora. “Ik blijf er mee bezig. Ik bewaar veel mooie herinneringen aan die jaren. Ik kom ook nog regelmatig mensen tegen die ooit naar Aviflora gingen. Soms nemen er mensen plaats in de autobus en dan roept er iemand: ‘ Maar allez, onze chauffeur is Marnick.’ Zo ontstaat spontaan een babbel over vroeger. Dat doet deugd. Ik wist niets van de huidige verkoop.”

Een archiefbeeld van Marnick in zijn Familiepark Aviflora. (foto FODI)©FODI
Een archiefbeeld van Marnick in zijn Familiepark Aviflora. (foto FODI)©FODI

“Ooit kreeg ik een telefoontje van mensen die Aviflora wilden kopen en die informatie vroegen. Van de huidige kopers had ik niets vernomen. Ik kreeg van iemand het nieuws door dat in jullie weekblad stond. Het is een heel mooi project dat ze willen realiseren. Het is totaal iets anders. Ik heb enorm veel waardering voor de kopers die zoiets aandurven. Het is een hele uitdaging voor die mensen. Ik wens hen enorm veel geluk en succes toe. Dat ze maar hun best doen.”

Tegenslag

Was Marnick te braaf om een eigen zaak te runnen? Zou hij het nu anders aanpakken? “Ik zou zeker Aviflora terug overnemen, maar ik zou het wel op een andere manier doen. Ik had daar graag mijn pensioen gevierd, maar ik maakte fouten, had ook veel tegenslag. Ik denk dat ik té braaf was. Had ik maar een rechterhand ingeschakeld, om de administratie te doen. Mijn oudste zoon Benoit zou dat beter hebben gedaan. Als je zo’n zaak heb, mag je immers niet te braaf zijn.”

“Of ik nu nog zoiets zou doen? Och, dat kriebelt wel nog altijd, maar ik heb mijn leeftijd tegen. Was ik nu 10 tot 15 jonger geweest, dan zette ik zeker terug die stap. Nu is het een beetje delicaat. Door mijn huidig werk vond ik wat rust. Ik heb een ander leven. Vroeger was ik van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat in de weer. Zette ik mij in de zetel, dan viel ik onmiddellijk in slaap. Ook op een familiefeest viel ik altijd in slaap ( lacht) . Ik heb nu wel soms onregelmatige uren en weekendwerk, maar dat was vroeger niet anders. Mijn huidig werk zie ik ook als vrije tijd. Ben ik met een groep op uitstap, dan mag ik vaak de bezienswaardigheden meepikken. Zalig toch.”

Is Marnick nu een gelukkig man? “Wat mijn leven enorm veranderde, is de dood van mijn zus Annie uit Izegem. Eén jaar na het faillissement is mijn zus na 41 dagen ziekte aan kanker overleden. Elke dag zat ik in het ziekenhuis. Ik sliep daar vaak. We hebben veel gepraat. Ze zei: ‘ Marnick, elke dag die er bij komt, is een goede dag. Wees blij, wees content. Wees tevreden voor elke dag dat je er mag zijn en ervaar ons samenzijn als mooie momenten. Leef elke dag en geniet.’ Inderdaad, ons leven is zo kort. We moeten niet klagen of zagen, maar we moeten gelukkig zijn. Ik probeer dat mee te geven aan mijn kinderen. Wees eerder tevreden, dan depri erbij te lopen. Akkoord, door corona is het een moeilijke periode, maar van zagen en klagen word je ziek. Je bereikt niets met het negatieve, probeer dus positief te zijn en te blijven!”

(PD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.