Voormalig Stadens schepen Marie-Paule Vancoppenolle overleden

De vroegere Stadense schepen Marie-Paule Vancoppenolle is afgelopen vrijdag op 60-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een slepende ziekte. © GF
Redactie KW

De vroegere Stadense schepen Marie-Paule Vancoppenolle is afgelopen vrijdag op 60-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een slepende ziekte.

Marie-Paule (60) maakte haar debuut in de gemeenteraad na de verkiezingen van 2012. Ze kreeg toen 398 stemmen achter haar naam en werd meteen schepen in een coalitie van Open Vld, N-VA en sp.a. Ze bekommerde zich onder andere om de bevoegdheden sociaal beleid, sport en cultuur.

Na een intern conflict werd Marie-Paule samen met collega-schepen Nikolaas Bourgeois van de N-VA-lijst geweerd bij de verkiezingen van 2018. Marie-Paule Vancoppenolle was afkomstig uit de deelgemeente Westrozebeke, maar bracht haar jeugd in Izegem door.

Ze is gehuwd met Werner Coupé. Samen hebben ze twee zonen. Marie-Paule was ook grootmoeder. De overleden politica was in het dagelijkse leven bediende bij diepvriesgroentebedrijf Greenyard. Ze was er ruim 38 jaar in dienst. De begrafenisplechtigheid vindt in intieme kring plaats.

(BCH/foto gf)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier