Voormalig schepen José Libbrecht uit Oostrozebeke overleden

Redactie KW

Ginstenaar José Libbrecht overleed op 27 december op 69-jarige leeftijd in het Sint-Andries ziekenhuis in Tielt na een kortstondige ziekte.

José Libbrecht woonde in de Boomgaardstraat op de Ginste in Oostrozebeke. Hij heeft een volle loopbaan van 38 jaar bij de NMBS (Infrabel) achter de rug.

José Libbrecht was op de Ginste en in de gemeente een heel bekend persoon. Zo was hij twaalf jaar schepen van Financiën onder de burgemeesters Jacques Van Loo en Lieven Demedts. Hij startte zijn politieke loopbaan onder wijlen burgemeester Van Loo en werd schepen vanaf januari 1983. Toen Jaak Van Loo opgevolgd werd door Lieven Demedts bleef hij ook nog eens een vol mandaat schepen van Financiën.

Een paar jaar terug kreeg hij ook de titel van ere-schepen. José was ook iemand die zich engageerde in het verenigingsleven. José laat naast zijn vrouw Rita ook nog de kinderen Dieter en Sophie na, alsook 4 kleinkinderen.

Hij was hij vele jaren lid van het feestcomité van de Ginste en hij zetelde ook nu nog in het schoolbestuur. De afscheidsliturgie vindt plaats in de Aster in Meulebeke op donderdag 4 januari om 10.30 uur gevolgd door crematie.

(JC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.