Voormalig postoverste brandweer van Lichtervelde in de bloemetjes gezet

© (Foto BF)
Redactie KW

Bij OC De Schouw was er zaterdagmiddag de officiële bevelsoverdracht bij de brandweer van Lichtervelde. Voormalige postoverste Joost Vanderhaeghe (61) trok vorig jaar al de deur van de kazerne dicht. Hij werd opgevolgd door Dirk Delameilleure (52).

Door de coronacrisis konden Joost Vanderhaeghe en Dirk Delameilleure vorig jaar niet in de bloemetjes worden gezet. Dat gebeurde afgelopen zaterdag wél bij OC De Schouw. Joost Vanderhaeghe was 35 jaar verbonden aan de brandweer. Hij was 22 jaar postoverste. “Op 1 juni 2020 stopte ik als postoverste. Ik maak nu meer tijd voor hobby’s zoals wandelen en tuinieren. Ik heb ook een kleine wijngaard aangeplant”, zegt Vanderhaeghe. “Door de coronacrisis was het moeilijk om nog veel in de kazerne langs te komen. Ik ben trouwens nog steeds lid van de vriendenkring dus de deur van de brandweer is zeker niet helemaal dicht.”

Dirk Delameilleure is inmiddels al ruim een jaar de opvolger van Joost Vanderhaeghe. “Postoverste zijn is een uitdaging. Er komt toch heel wat werk bij. Gelukkig kende ik de brandweer toch al vrij goed.” Dirk Delameilleure is al sinds 1992 aangesloten bij de brandweer van Lichtervelde waar hij sinds 1998 brandweerofficier is. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier