Voormalig Kortrijks raadslid Cecile Delrue overleden

Pas begin deze week raakte bekend dat Cecile Delrue, gewezen raadslid voor de socialistische partij in Kortrijk, op 12 juli op 94-jarige leeftijd is overleden.

Cecile Delrue kwam uit een overtuigde ‘rode’ familie. Haar moeder Maria Desmet was in Kortrijk het eerste vrouwelijk socialistisch gemeenteraadslid, van 1932 tot 1965. Ze was ook OCMW-raadslid en van 1936 tot 1961 provincieraadslid. Ze kreeg trouwens een straatnaam in Kortrijk: het Maria Desmetplein ligt langs de Brugsesteenweg.

Cecile Delrue zelf was raadslid van 1971 tot 1989. Ze was beroepshalve propagandiste voor SVV (nu Viva) in West-Vlaanderen en federaal secretaris. Ze is vanuit deze functies ook directrice geweest van het vakantiehuis Kindervreugde van de SVV in Nieuwpoort. Ze was bekend als een felle verdediger van de plaats van de vrouw in de politiek.

Cecile Delrue was moeder van een zoon en had 4 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen. De afscheidsplechtigheid rond de urne vindt op woensdag 2 augustus plaats in de aula van het crematorium Uitzicht in Kortrijk.

(NOM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.