Voormalig café De Leeuw voorgoed verdwenen

Andres Hollebeke

Het gekende voormalige café ‘In de Leeuw van Vlaanderen’ langs de N8 in Woestendorp ligt tegen de vlakte, samen met twee aanpalende huizen. In de plaats komen nieuwe woningen en garages.

Het gaat om een initiatief van projectontwikkelaar Dieter Fonteyne van Fonteyne Development BV uit Woestendorp. “Ik werk alleen als projectontwikkelaar”, zegt Dieter Fonteyne. “Ik kocht de gebouwen van de familie Slembrouck. Het gaat om het vroegere café, een van de oudste van Woesten, de oorspronkelijke bakkerij van Georges Slembrouck en een gewoon rijhuis. Het café stond al een hele tijd leeg.”

Klaar tegen eind 2021

“Op die plaats komen nu vier nieuwbouwwoningen met garages. Ik hoop tegen de zomer te kunnen starten met de bouwwerken. Die zouden moeten klaar zijn tegen eind dit jaar, of begin 2022. Het is de bedoeling om de nieuwe woningen te verkopen op de private markt, of aan investeerders die dan verhuren.”

“Die site stond al een hele tijd te verkommeren. Ik denk dat men in Vleteren content zal zijn dat er eidenlijk iets mee gebeurt. Anders dreigt Woesten een soort van spookdorp te worden. Ik ben al dikwijls mee in projecten van andere investeerders gestapt, maar dan als stille vennoot, en niet onder eigen naam”, besluit Dieter Fonteyne.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.