https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Voorlopig nog geen schaatsplezier in Poperinge

Schaatsen is voorlopig nog niet toegelaten.© MD
Schaatsen is voorlopig nog niet toegelaten.© MD
Redactie KW

Hoewel het met deze vriestemperaturen heel aanlokkelijk lijkt om op de vervroren waterlopen en vijvers te gaan schaatsen, is het vooralsnog niet toegelaten in Poperinge. Het ijs is immers bijlange nog niet dik genoeg.

Het land kraakt momenteel onder de vrieskou. En dan lijkt het aanlokkelijk om de schaatsen aan te binden en op bevroren vijvers en waterlopen te gaan schaatsen. Tot nog toe is dat niet toegelaten in Poperinge: het ijs is momenteel nog niet dik genoeg om veilig te kunnen schaatsen.

“Het stadsbestuur houdt de evolutie van het ijs in het oog en bekijkt om binnen een tweetal dagen een eerste controle uit te voeren. Indien de dikte van het ijs gunstig evolueert, volgt nog berichtgeving daarover. Als er zou kunnen geschaatst worden, zal dat wel enkel in groepjes van maximum vier personen mogen: de heersende coronamaatregelen rond samenscholingen blijven immers gelden. De stad zal dan ook toezicht houden daarop. Sowieso is het aangeraden om – van zodra schaatsen kan – een plaats op te zoeken waar voldoende ruimte is om afstand te houden”, aldus CD&V-burgemeester Christof Dejaegher.

(AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten