Voorlopig nog geen glijbanen in Kortrijks zwembad

Het schoolzwemmen in Kortrijk krijgt bij de start van het schooljaar een flinke deuk. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Op het dak van het zwembad van Kortrijk verschenen deze week verschillende onderdelen van glijbanen. Helaas wil dat niet zeggen dat je er binnenkort naar beneden kan sjezen. “De opening zal wellicht pas voor oktober zijn”, aldus Lore Walravens van uitbater Lago.

Verschillende kortrijkzanen verheugden zich dit weekend op sociale media. Op het dak van het Kortrijkse zwembad waren immers verschillende onderdelen van glijbanen te zien. Glijden kon tot nu toe niet in het nieuwe zwembad vanwege de zware brand in februari, vlak voor de opening.

Toen al werd aangekondigd dat de herstellingen in drie fasen zouden verlopen. Eerst was het vijftig meter lange sportbad aan de beurt, daarna volgde het recreatieve zwembad voor kinderen en pas in een derde fase zouden de glijbanen herop gebouwd worden. “Zeker die laatste fase kan nog maanden in beslag nemen“, bevestigde Diether Thielemans, algemeen directeur van zwembadengroep Lago toen.

“De onderdelen op het dak willen jammer niet zeggen dat de glijbanen heel binnenkort opengaan”, weet Lore Walravens van Lago. “De aannemer kan vanwege de veiligheid alleen aan de slag als er geen bezoekers aanwezig zijn. In de praktijk wil dat zeggen dat er alleen gewerkt wordt voor 10:00 uur ‘s ochtends. ‘s Avonds zijn we in de zomervakantie tot 22:00 uur open. Daarna wordt het heel snel donker en is verder werken niet aan de orde. Op die manier vorderen de werken natuurlijk traag”, besluit ze.

Wanneer de werken precies zullen afgerond zijn is nog niet duidelijk. Wel zeker is dat glijden niet meer voor deze zomer zal zijn. De vroegste schatting gaat uit van oktober. Gelukkig wist Lago daar een mouw aan te passen. Op het buitenterrein voorzien ze op mooie dagen een opblaasbare glijbaan. Zo hoeft niemand zich te vervelen.

(AN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.