Reizigers die landen in de luchthaven van Oostende kunnen voorlopig nog steeds vrij naar huis vertrekken. Er worden geen extra maatregelen genomen volgens woordvoerder Vanessa Flamez. "Ondanks de vele besmettingen in Spanje kunnen passagiers van vluchten uit Spanje nog steeds vrij vertrekken", vertelt Vanessa Flamez. "In Spanje hebben mensen nog geen huisarrest, maar zijn de meeste winkels wel gesloten. Ze zitten een beetje in hetzelfde schuitje als ons land nu. Voorlopig nemen we dan ook geen speciale maatregelen. Er worden verder ook geen extra controles uitgevoerd."

Spoedoverleg

Maandagmorgen was er op de Oostendse luchthaven nog spoedoverleg. "Er werd beslist om de meter afstand die passagiers van elkaar moeten houden, te veranderen naar anderhalve meter afstand. De affiches in de luchthaven met daarop de maatregelen worden allemaal vervangen door affiches met de nieuwe richtlijnen", geeft de woordvoerder van de Oostendse luchthaven mee.

Geen vluchten geschrapt

Momenteel zijn er geen vluchten geschrapt. Alle vluchten gaan gewoon door, met uitzondering van de landen die geen vluchten meer laten landen in hun land, zoals Turkije. "Er is eigenlijk weinig wijziging aan het vluchtschema. De schade voor Oostende valt voorlopig mee. Door het wegvallen van de pakketreizen van TUI merken we wel dat vliegtuigen vertrekken met minder passagiers. Dat was zo voor de vluchten naar Sharm-El-Sheik (Egypte) en naar Malaga (Spanje) maandagmorgen. Daar zagen we dat het aantal passagiers sterk gereduceerd werd", aldus Vanessa Flamez.

Reizigers die landen in de luchthaven van Oostende kunnen voorlopig nog steeds vrij naar huis vertrekken. Er worden geen extra maatregelen genomen volgens woordvoerder Vanessa Flamez. "Ondanks de vele besmettingen in Spanje kunnen passagiers van vluchten uit Spanje nog steeds vrij vertrekken", vertelt Vanessa Flamez. "In Spanje hebben mensen nog geen huisarrest, maar zijn de meeste winkels wel gesloten. Ze zitten een beetje in hetzelfde schuitje als ons land nu. Voorlopig nemen we dan ook geen speciale maatregelen. Er worden verder ook geen extra controles uitgevoerd." Maandagmorgen was er op de Oostendse luchthaven nog spoedoverleg. "Er werd beslist om de meter afstand die passagiers van elkaar moeten houden, te veranderen naar anderhalve meter afstand. De affiches in de luchthaven met daarop de maatregelen worden allemaal vervangen door affiches met de nieuwe richtlijnen", geeft de woordvoerder van de Oostendse luchthaven mee.Momenteel zijn er geen vluchten geschrapt. Alle vluchten gaan gewoon door, met uitzondering van de landen die geen vluchten meer laten landen in hun land, zoals Turkije. "Er is eigenlijk weinig wijziging aan het vluchtschema. De schade voor Oostende valt voorlopig mee. Door het wegvallen van de pakketreizen van TUI merken we wel dat vliegtuigen vertrekken met minder passagiers. Dat was zo voor de vluchten naar Sharm-El-Sheik (Egypte) en naar Malaga (Spanje) maandagmorgen. Daar zagen we dat het aantal passagiers sterk gereduceerd werd", aldus Vanessa Flamez.