Voorlopig geen Miss Elegance of the World voor Jessy Malysse

Jessy Malysse. © TVK
Redactie KW

Jessy Malysse (21) uit Kortrijk mocht normaal dit weekend haar beste beentje voorzetten voor Miss Elegance of the World in Blackpool in Engeland, maar die uitdaging ziet ze nu in het water vallen. Er is voorlopig nog geen nieuwe datum bekend.

Jessy Malysse deed afgelopen jaar mee aan de Miss Elegance-wedstrijd. Ze was daarmee niet aan haar proefstuk toen, want eerder nam Jessy ook al deel aan de Roeselaarse Miss Batjesprinses-verkiezing. Tijdens de Miss Elegance-verkiezing in november eindigde ze als eerste eredame en won ze de prijs voor Miss Fotogeniek van de organisatie.

Na de succesvolle Belgische passage vond Jessy het een uitdaging om het ook op internationaal vlak te doen. “Ik heb een heel erg fijne periode achter de rug sinds mijn laatste missdeelname. Ik had toen niet zulke mooie resultaten verwacht. Toen mijn eerste titel van Miss Photogenic binnenkwam, was ik enorm geschrokken, in de positieve zin”, vertelt Jessy Malysse. Toen ze daarna ook de titel van eerste eredame kreeg, moest de deelneemster toch even slikken.

Die titels hebben Jessy Malysse geen windeieren gelegd, want op kerstavond kreeg de eredame een verrassend telefoontje van de organisatie van Miss Elegance. “Ik kreeg de vraag of ik wilde deelnemen aan Miss Elegance of the World. Ik kon natuurlijk geen nee zeggen tegen die geweldige kans”, zegt Jessy. Maar alvorens er een eventueel kroontje mag opgezet worden, moet de toekomstige miss een aantal beproevingen doorstaan. “Ik moet op de finaledag een interview met een van de juryleden doen, er is ook een fotoshoot gepland en ‘s avonds kom ik op in een nationaal kostuum, voor mij is dat dus België. Daarna volgt er nog een ronde met zwemkleding en eentje waarin ik mag flaneren in een avondjurk”, verduidelijkt ze.

Scherpere maatregelen

De Kortrijkse kandidate keek ernaar uit om haar droom te verwezenlijken op internationaal niveau en ziet nu alles in het water vallen. “Tot vorige week was er nog geen sprake van annulatie, maar met de scherpere maatregelen die genomen werden, besloot de organisatie om toch een andere datum te prikken. Het lijkt mij het beste voor iedereen”, verduidelijkt een zichtbaar geëmotioneerde Jessy. “Ik begrijp de keuze en het zijn geen gemakkelijke tijden voor ons als burgers. We moeten samenwerken. Daarnaast is het belangrijk om ook de economie te laten draaien en de nodige regelgevingen in acht te nemen. Ik kijk alvast uit naar de nieuwe datum en ga er mij opnieuw honderd procent voor inzetten.”

Wie haar avonturen wil volgen, kan dat via de Facebookpagina ‘Miss Elegance Of The World Belgium Jessy Malysse’. (TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier