Politiezone Polder vraagt hulp van bevolking bij verdwijning Johny Simons (70) uit Merkem

Redactie KW

Er is nog steeds geen enkel spoor van de vermiste Johny Simons uit de Westbroekstraat in Merkem. Johny vertrok woensdag omstreeks 12u30 van bij zijn zoon in de Heugstraat op een damesfiets richting huis, maar kwam daar nooit aan.

De man is landbouwer op rust, maar hielp nog vaak mee op het bedrijf dat nu door zijn zoon wordt beheerd. Zijn vrouw sloeg uiteindelijk alarm. Mogelijks is de man iets tijdens de fietstocht van 20 minuten overkomen. Het gaat om een erg onrustwekkende verdwijning, want er is geen enkel spoor naar de man.

Donderdagavond kamde een politiehelikopter met warmtecamera al het gebied deels uit, er werd gezocht met een drone en met politiemanschappen maar tevergeefs. Vrijdag werd gezocht met politiemotards. “Er is overleg geweest met de Cel Vermiste Personen, maar het is erg moeilijk zoeken”, zegt commissaris Kris Huysentruyt. “Er is geen aanknopingspunt en het gebied is bijzonder uitgestrekt. Er zijn ontelbare grachten, ook diepe, en waterlopen met veel begroeiing, weilanden en bomen. Ook De Broeken en De Blankaart liggen vlakbij. We proberen alles in kaart te brengen en wellicht volgt er nog een grote zoekactie, als we een aanknopingspunt zouden hebben.”

Johny werd ook nog gefilmd tijdens zijn fietstocht. Op het volgende opsporingsbericht kwamen enkele tips binnen die onderzocht worden: Johny is 1m70 lang en is normaal tot sterk gebouwd. Op het ogenblik van zijn verdwijning droeg hij een donkere pull en een donker kostuum broek. De damesfiets is van het merk Minerva, voorzien van een sticker van de fietsenhandel Tino uit Houthulst en gegraveerd met zijn rijksregisternummer. Mijnheer Simons heeft medische zorgen nodig.

De politiezone Polder roept bij deze verdwijning de hulp van de bevolking in. Ze zijn op zoek naar filmbeelden van (beveiligings-) camera’s uit het gebied zoals bepaald op de kaart voor de periode van 3 juni om 11u tot heden. Indien u zelf de vermiste ziet of nuttige informatie hebt op uw camerabeelden, mag u contact opnemen met Pz.polder.recherche@police.belgium.eu. U kan voorts ook contact opnemen met de speurders op het gratis nummer 0800/30 300 of via opsporingen@police.belgium.eu. U kan het bericht nalezen op www.politie.be.

Politiezone Polder vraagt hulp van bevolking bij verdwijning Johny Simons (70) uit Merkem

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier