Voorlopig geen bezoek op campus Reepkaai, 40 besmettingen bij patiënten en personeel

Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Op campus Reepkaai, een afdeling van AZ Groeninge in centrum Kortrijk, zijn bezoekers voorlopig niet meer welkom. Een veertigtal personeelsleden en patiënten verspreid over drie verschillende afdelingen raakten er besmet met het coronavirus.

Tot op vandaag mocht elke patiënt die revalideerde op campus Reepkaai in Kortrijk welgeteld één bezoeker ontvangen, één van de vele maatregelen om het coronavirus buiten de deur te houden. Helaas vond het virus toch een weg naar binnen. Een veertigtal medewerkers en patiënten raakten besmet. Dat bevestigt de woordvoerder van het ziekenhuis, Stefaan Lammertyn.

Weinig of geen symptomen

“Er zijn inderdaad een aantal nieuwe besmettingen opgedoken”, klinkt het. “Het gaat over een veertigtal medewerkers en patiënten.” De zieken zijn deze keer verspreid over alle drie de afdelingen van het ziekenhuis. Afgelopen zomer werden ook een vijftiental mensen ziek. Maar door snel ingrijpen van directie en personeel bleef die uitbraak beperkt tot een enkele afdeling.

“De meeste patiënten hebben weinig of geen symptomen”, aldus de woordvoerder. “We gaan nu meteen uitvoerig testen en nemen alle nodige voorzorgsmaatregelen. Er is dus geen reden tot paniek. Bezoekers zijn de komende dagen helaas niet welkom. We maken enkel een uitzondering voor mensen die een geliefde willen bezoeken op de palliatieve afdeling.”

Het resultaat van de testen laat wellicht nog een paar dagen op zich wachten. Wanneer bezoekers wel weer welkom zullen zijn, is op dit moment dus nog niet duidelijk. Voor de duidelijkheid, het gaat hier niet over het hoofdgebouw van AZ Groeninge op ‘t Hoge. Daar verandert er voorlopig niets aan de bezoekersregeling.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier