Voorlopig Bewind schenkt bijna 3.000 euro aan CAW, dat kinderbezoek in Ieperse gevangenis regelt

© Foto Yper Museum/Facebook
Christophe Maertens
Christophe Maertens Medewerker KW

Het Voorlopig Bewind, de jongerenwerking van het Yper Museum, verzamelde met zijn actie ‘Myn papa doe mee mê de rally in Afrika’ 2.911 euro voor het CAW, dat onder meer het kinderbezoek in de gevangenis regelt. Een deel van het geld wordt gebruikt om postzegels te kopen, zodat gedetineerden in deze coronatijden brieven kunnen sturen naar hun kinderen en hun gezin.

Al weer even geleden organiseerde het Voorlopig Bewind, de jongerenwerkgroep van het Yper Museum, tijdens De Warmste Week de actie ‘Myn papa doe mee mê de rally in Afrika’ om geld in te zamelen voor het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW). “Het CAW regelt onder meer het kinderbezoek in de gevangenis. Het belang van dit bezoek mag niet onderschat worden. In een documentaire die de Voorlopig Bewinders opnamen, werd dit pijnlijk duidelijk”, zegt Katrien Goudeseune van het Yper Museum. “Ondertussen werd het ingezamelde geld, 2.911 euro in totaal, aan het CAW bezorgd.”

De jongerenwerkgroep van het museum kon zelf mee bepalen waarvoor dit geld wordt ingezet. Het coronavirus heeft de prioriteiten echter doen verschuiven. Van bezoek, ook niet van de kinderen, is er momenteel dan ook geen sprake meer. De dienst INTERACT!E in de gevangenis zorgt ervoor dat gedetineerden nu de contacten blijven onderhouden. “Dat dit budgettair niet ingepland stond, is makkelijk te begrijpen”, zegt Goudeseune. “De opbrengst van de actie van het Yper Museum tijdens de Warmste Week is dan ook een aangenaam extraatje. INTERACT!E zorgt voor kaartjes en het Voorlopig Bewind voor de bijhorende postzegels zodat de families van Ieperse gedetineerden binnenkort de postbode op bezoek krijgen.”

“Het volledig budget gaat echter niet naar postzegels”, vult Iepers schepen Dimitry Soenen aan. “Het grootste deel van het geld wordt verder gebruikt om de wachtruimte in de Ieperse gevangenis kindvriendelijker te maken. De concrete uitwerking hiervan wordt weer opgepikt eens het coronavirus ons land heeft verlaten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier