Voorgevel Hotel du Louvre wordt vervangen door kopie in Oostende

De voorgevel van het Hotel du Louvre wordt vervangen door een identieke kopie. (Foto HH)
Redactie KW

Donderdag start het openbaar onderzoek over de bouwaanvraag voor het Hotel du Louvre. De aanvraag is een compromis waarbij een nieuwe meergezinswoning met negen wooneenheden wordt gebouwd. De bestaande voorgevel wordt herbouwd conform de originele gevel.

Het Hotel du Louvre aan de Karel Janssenslaan is een symbooldossier rond erfgoedbeleid in Oostende. De stad verkocht het pand aan een bouwpromotor die er appartementen wilde bouwen, maar er kwam veel protest en een sloopvergunning werd vernietigd door de Raad van State. Sindsdien staat het Hotel du Louvre te verkrotten. Eerste schepen Bart Tommelein bereikte een compromis met de bouwpromotor.

Er komt een meergezinswoning met negen wooneenheden en een handelsruimte op de gelijkvloerse verdieping. De voorgevel wordt afgebroken, maar een kopie ervan wordt daarna heropgebouwd. “Dat gebeurt zo om redenen van isolatie en energie, maar ook omdat de oorspronkelijke gevel niet meer in goede staat is”, legt Tommelein uit. “Het openbaar onderzoek loopt tot 21 februari. Dit is een compromisvoorstel. Iedereen heeft water in de wijn moeten doen.”

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier