“‘Voordeel’ van pandemieis hechte band met collega’s”“Het is om de twee weken een ontgoocheling”

Charlotte Godderis is de sluiting van contactberoepen grondig beu. (Foto LVW)
Charlotte Godderis is de sluiting van contactberoepen grondig beu. (Foto LVW)
Redactie KW

Charlotte Godderis runt al sedert 1989 een schoonheidsinstituut in Geluwe. Nu de contactberoepen nog altijd dicht moeten blijven, zijn het voor haar en de collega’s moeilijke tijden. “Het is om de twee weken een ontgoocheling, als we horen dat we nog niet mogen openen”, vertelt Charlotte.

“Het is nu afwachten tot het volgende overleg op vrijdag. Misschien geven ze ons een perspectief”, hoopt Charlotte. “In de eerste lockdown waren we twee maanden gesloten, nu ondertussen al vier maanden. Het is immens moeilijk en er wel wat over. Ik spreek niet in mijn naam, maar voor alle collega’s, de kapsalons en horeca. We zitten allemaal op dezelfde lijn.”

Geef ons perspectief

“Gelukkig ben ik al lang bezig en heb ik een buffer, maar pas beginnende collega’s kunnen niet op steun rekenen. Een ‘voordeel’ aan heel die pandemie is dat er onder de collega’s een hechtere band is ontstaan. Toen de regeling voor het winkelbezoek werd versoepeld, hebben we de boot gemist. Om het coronaproof te houden, deden we heel wat investeringen. Met veel plezier trouwens, want de pandemie is er nu eenmaal en die investeringen waren nodig om de gezondheid van iedereen te waarborgen.”

“Hopelijk hebben we dus een perspectief, zodat we onze klanten kunnen opbellen en onze agenda invullen”, zegt Charlotte. “Als we te horen krijgen dat we opnieuw mogen beginnen in maart, is dat fantastisch. Is dat later, dan weten we dat tenminste.”

Instituut Charlotte in de Ieperstraat verlootte in de eerste lockdown onder zijn klanten in de zorg drie cadeaubonnen van 50 euro. “Nu wil ik dat herhalen, met zes cadeaubonnen van 25 euro”, zegt Charlotte. “Ik heb heel veel respect voor de mensen die werken in de zorg. Ze staan er voor ons.” (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier