Voorbije zomer meer dan 830.000 shoppers in Oostendse winkelstraten

In de Kapellestraat en Adolf Buylstraat werden afgelopen zomer ruim 830.000 passanten geteld. © HH
Redactie KW

Liefst 830.038 shoppers passeerden in juli en augustus in de Kapellestraat en Adolf Buylstraat, een stijging met meer dan 20% in vergelijking met vorig jaar.

Ook de evenementen brachten heel wat volk naar de Stad aan Zee. Theater aan Zee lokte 150.000 mensen, De evenementen op de Wellingtonrenbaan 110.000, het zandsculpturenfestival Disney Sand Magic zal ook de kaap van de 100.000 bezoekers overschrijden en de Paulusfeesten kregen 70.000 bezoekers over de vloer. Meer dan 60.000 mensen bezochten de Kursaal, waarvan 17.500 voor de musical Flashdance.

The Crystal Ship

The Crystal Ship is één van de zaken waar aan de balie van Toerisme Oostende het meest gevraagd wordt. Sinds de start in april kwamen er al 180.000 bezoekers. Volgend jaar is er trouwens een vierde editie van het street art-festival en geen sabbatjaar, zoals vroeger aangekondigd.

De hotels kenden een bezetting van meer dan 85% en ook het winkelcentrum trok opvallend meer volk. In de Kapellestraat en de Adolf Buylstraat werden in juli en augustus 830.038 passanten geteld. Dat gebeurt met scanners, die de Wifi- en Bluetoothconnecties bijhouden, en manuele correcties. Uit een enquête blijkt bovendien dat 84% het gezellig winkelen vindt in Oostende.

Parkeren

“Het weer is een bepalende factor, we gaan daar niet flauw over doen”, zegt burgemeester Johan Vande Lanotte. “Maar de vraag is waar de mensen naartoe gaan en hoe je zorgt dat ze later nog terugkomen. In Oostende werken we nu al jaren aan het imago dat er altijd iets te doen is. We werkten ook een mobiliteitsplan uit om Oostende te ontlasten op de drukste dagen. Files zullen we nooit kunnen vermijden, maar we moeten wel naar een systeem waarbij je je parkeerplaats vooraf al online kan reserveren. Dat is al voorzien in de oproepen die we lanceerden voor de bouw van twee nieuwe randparkings.”

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier