Voorbereidingen voor 35ste Stripfestival gaan van start

Wim Debeuckelaere en Chris Cordier.© (Foto LC)
Wim Debeuckelaere en Chris Cordier.© (Foto LC)
Redactie KW

Het Stripfestival werd vorig jaar aangekondigd als een jubileumeditie want het succesvolle gebeuren zou voor de 35ste keer hebben plaatsgevonden. Corona zorgde er echter voor dat het festival niet doorging. De organisatoren hopen de jubileumeditie dit jaar te kunnen organiseren en zijn alvast druk in de weer met de voorbereidingen.

Chris Cordier is al jaren de drijvende kracht achter het stripfestival. Enkele jaren geleden kwam zijn zoon Jens de organisatie versterken en nu is ook Wim Debeuckelaere mee betrokken bij het stripevenement.

“We zijn van start gegaan en maken heel wat plannen, maar we kunnen nog niet voorzien hoe de regelgeving zal zijn tegen deze zomer”, zegt Chris Cordier.

“Het festival vindt plaats van 24 juli tot en met 16 augustus en de locatie blijft ongewijzigd op het de Greefplein, maar hoe het er praktisch aan toe zal gaan, is nog even koffiedik kijken” zegt Chris.

Een echte titel voor het stripfestival anno 2021 is er nog niet, maar vast staat dat het thema zal draaien rond dromen, fantasie en kinderen. “We willen kinderen en mensen opnieuw laten dromen, na het hele coronagebeuren” zegt Chris Cordier.

Spots op Paul Geerts

Er zal dit jaar speciale aandacht zijn voor Paul Geerts, de tekenaar van Suske en Wiske.

“Paul Geerts wordt dit jaar 84 jaar en hij komt al 35 jaar naar Middelkerke om te signeren. We pakken daarom ook uit met een speciale uitgave van De Gekke Gokker van Suske en Wiske. Dit album was het eerste verhaal van Suske en Wiske, door Paul Geerts. Er komt een oplage van 200 exemplaren op groot formaat, vooraf gesigneerd door Paul Geerts en Eric De Rop. Als extraatje voor de trouwe fans is het boek verpakt in een unieke doos rond Suske en Wiske met ex-librissen, champagne voorzien van speciale capsules en bladwijzers.”

Danny Schacht is de verantwoordelijke voor de champagnecapsules. Er komen verschillende reeksen uit met onder meer capsules rond Piet Pienter en Bert Bibber, een reeks van zes rond Jerom en bovendien zal er ook een champagnecapsule zijn met de afbeelding van Paul Geerts en zijn 84ste verjaardag.

Uniek is ook dat op een van de champagnecapsules al de afbeelding van het nieuwe casino te zien zal zijn. (PBM)

Alle info rond het stripfestival is te vinden op www.stripfestivalmiddelkerke.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.